FIFA 20'deki eksiklikler iadelere yol açacak - Haberler - indir.com

FIFA 20'deki eksiklikler iadelere yol açacak

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-01 10:00:00
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

FIFA severlerin merakla beklediği FIFA 20’nin çıkışı oyuncularda hayal kırıklığı yarattı. Oyun öncesi paylaşılan kadroların olmaması FIFA 20’nin çıkışın geç olmasına rağmen kadroların hala güncel olmamasıyla tepkilere neden oldu. Bunun yanı sıra oyun içindeki kariyer modunda da bazı ciddi hatalar bulunuyor.

Bildiğiniz gibi FIFA ailesinin yeni üyesi olan FIFA 20 geçtiğimiz hafta oyunseverlerle buluştu. Oyundaki hatalar oyuncuların beklentilerini de boşa çıkardı.

Fifa 20 Sistem Gereksinimleri Belli OlduFifa 20 Sistem Gereksinimleri Belli Oldu

Hatta bazı eleştiriler yeni oyunun FIFA 19.5 olduğu yönünde. Transfer dönemi 2 Eylül tarihinde sonlanmasına rağmen oyun içine 20 Ağustos’a kadar olan transferler bile eklenmemiş. Zaten buda FIF 20 için dört büyük transferin oyun kadrosuna eklenmediğini gözler önüne seriyor. Her sene oyuncusuna büyük coşku yaşatan FIFA 20’nin hataları oldukça can sıkıcı. Geç gelmesine rağmen düzeltmeler yapılmayan oyun, oyuncularına keşke biraz daha bekleseydik dedirtti.

FIFA 20 kadrosu hala güncel değil!

FIFA 20’nin en iyi 100 oyuncusu: Mekanın sahibi geri geldi!

Oyunca Galatasaray tarafında ise Falcao kadroda görünmesine rağmen henüz transferi gerçekleştirilmemiş olması oyuncuları hayli üzdü. Fenerbahçe’nin kadrosunda da Gutavo ve Beşiktaş’ta da Diaby yok. Buna karşılık Trabzonspor’un yıldız forveti olan Sturridge oyunun kadrosunda bile yer almıyor. Kısaca yeni transfer düzenleme ekranından oyuncular bu düzenlemeleri yapamıyor. Oyun hataları sadece son transferlerle de kısıtlı değil. Oyunun içinde daha 20 Ağustos tarihine kadar transferi yapılan isimlerde eklenmemiş.

EA Sports geçtiğimiz dönemlerde oyundaki hataların giderilmesi için bir kadro güncellemesi yayınlamış, ancak bu güncelleme oyunda sorunlara neden olduğundan geri almak durumunda kalmıştı. Yapılan kadro güncellemesi oyunun hem konsollarda, hem de bilgisayarlarda kapanmasıyla sonuçlandı. Ancak sorun yaratan bu güncellemenin üzerinden dört gün geçmiş olmasına rağmen, oyun içerisindeki eksikliklere hala bir çözüm bulunamadı.

Oyundaki tek hata takımların kadro eksikliğiyle de sınırlı değil. Bunun yanında FIFA 20’nin kariyer modunda da hatalar var. Kariyer modunda yapay zeka desteği Man City ve Liverpool’u ana kadrolar yerine yedek kadrolarıyla oynatıyor ve sene sonunda bu takımlar küme düşüyor… Ve buna benzer şekilde daha birçok yapay zeka hatası bulunması da işin diğer can sıkıcı noktalarından. Üstüne üstelik Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi gruplarına FIFA 20 turnuvalarının yeni sezonu eklenmeden gruplar geçen seneyle aynı olarak yayınlanmış

Kariyer Modu’ndaki hatalar Ultimate Team’a zorunlu bırakıyor

Falcao geldikten sonra FIFA 19’da Süper Lig’in en iyi 40 oyuncusu

PES serisinde oyuncular eski kadrolarla karşılaşmaya alışık olsa da, uzun zamandır oyuncular FIFA’da böyle bir sorun yaşamıyordu. Oyunda olan hatalara yönelik bazı oyuncular ise EA’nın kullanıcılarını oyun içerisinde şirkete en çok para kazandıran Ultimate Team moduna yönlendirmek için oyunun bu şekilde yayınlandığı yorumunu yaptı. Twitter’da olan kullanıcı tepkileri incelendiğinde birçok oyuncunun kariyer moduna giriş yapamadığını ve Ultimate Team moduyla oynamak zorunda kaldıklarını açıkladıklarını görüyoruz. Tepkiler ve eleştiriler artarken EA ise konuyla alakalı olarak herhangi bir açıklama yapmadı.

Geçtiğimiz senelerde PES ile arayı ciddi şekilde açan EA Sports’un, bu sene Juventus ve EURO 2020 lisansını PES’e kaptırması üzerine oyunda birçok hata olmasına rağmen oyunu satışa sunması, şirketi kötü etkileyecek gibi duruyor. Oyunda Juventus yerine Piemonte Calcio isminde farklı takım ve farklı oyuncular bulunmakta. Ancak bu durum tepkilerin azalmasına yetecek etkiyi sağlayamadı. Oyunun hataları nedeniyle sinirlenen birçok oyuncu durumu büyük bir tepkiyle karşıladı. Buna karşılık ön sipariş veren oyunseverlerde EA Sports’tan ücret iadesi talebinde bulunuyor. Görünüşe göre EA Sports kısa zamanda oyunun hatalarını düzeltecek bir güncelleme yayınlamazsa bu sene ciddi bir oyuncu kaybı yaşayacak.


FIFA 20 oynanış videosu yayınlandıFIFA 20 oynanış videosu yayınlandı
FIFA 20 demosu çıktı! İşte tüm detaylar...FIFA 20 demosu çıktı! İşte tüm detaylar...

PAYLAŞ