FIAT'tan Otomotiv Sektörü İçin Ggirişimcilik Programı: Aklım Fikrim FIAT - Haberler - indir.com

FIAT'tan Otomotiv Sektörü İçin Ggirişimcilik Programı: Aklım Fikrim FIAT

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-07-31 14:17:58
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Donanım

Girişimcilerin önünü açan ve onlara destek olan faaliyetlerine devam eden firmalar arasında Fiat'ta yer alır. Otomotiv sektörünün en ünlü isimlerinden olan firma, satış sürecinde yeni ve farklı fikirlere destek olmak amacıyla 'Aklım Fikrim Fiat' projesini başlattı.

Proje Süresi
Fiat'ın hayata geçireceği önemli projelerden birisi olan 'Aklım Fikrim Fiat' otomotiv sektöründe yatırımcıların ve girişimcilerin ilgisini çekmeyi başardı. Proje 21 Haziran'da başlayarak 31 Temmuz'a kadar devam edecektir. Bu başvuru süreci bitikten sonra, devamı niteliğinde yapılacak olan değerlendirmeler sonrasında ise programa katılacak olan kişiler seçilecektir.

'Aklım Fikrim Fiat' projesinin İçeriği
Projesi olan girişimcilerin projelerinde ihtiyaçları olan sermaye ve danışmanlık gibi durumlarda yardımcı olmak ve girişimcinin ekonomiye kazandırılması için başlatılan projede seçilmiş olan girişimcilerin Fiat mentorlarından yararlanması sağlanır. Fiat'ın otomotiv sektöründeki iş bağlantılarından da yararlanacak olan girişimcinin bu program ile otomotiv sektörünü birebir ilgilendiren nesnelerin interneti, dijitalleşme ve büyük veri teknoloji alanlarıyla alakalıdır. Proje içerik olarak otomobil satın alma kararını, satış sonrası hizmetlerini, müşteriyi memnun edecek üretimi, süreç ve iş modelleri, hizmeti program kapsamında girişimciye verilir. Programın ana hedefinde girişimcinin geliştirdiği proje ile Fiat'ın tecrübesinin bir araya gelmesi yatar.

Proje Değerlendirmesi Kim Tarafından Yapılır' Dikkate Alınan İşlemler
Proje kapsamında girişimcilerin sunacağı projelerin değerlendirilme aşamasında öncelikle projenin yenilikçi olup olmadığına bakılır. Değerlendirme aşamasında projenin uygulanabilirliği, pazardaki tutunabilirliği, pazara giriş durumu, takımın yetkinliği, ölçeklenebilme kapasitesi, rekabet durumu gibi kriterler dikkate alınır. Değerlendirmeler Fiat yöneticileri ve projenin yürütücüsü olan KWORKS tarafından yapılacaktır.

Değerlendirme Süresi sonrası Eğitime geçiş
Değerlendirme sürecini başarıyla geçen proje sahiplerinin programa katılmaya hakları vardır. Program kapsamında proje sahipleri 3 aylık hızlandırılmış eğitime tabi tutulurlar. Program kapsamında çalıştay ve eğitimlere katılmaya hak kazandıkları gibi kendilerini geliştirme imkanı da elde ederler. Bu dersler sırasında girişimcilik ekosistemine dair tüm bilgiler verilecek olup Fiat yöneticilerinden mentorluk desteği alabilme şansına sahip olacaklardır. 'aklım Fikrim Fiat' projesi ile Fiat müşterileriyle yakın iletişime geçebileceklerdir.

Proje Ne Zaman Görücüye Çıkacak
Fiat tarafından desteklenen ve geliştirilen girişimci projeleri 30 Kasım'da da yapılacak olan Demo gününde üst yönetimden çalışanların da aralarında bulunduğu davetle jüriye sunulacaktır.

 





PAYLAŞ