FDM mi yoksa IDM mi daha iyi? - Haberler - indir.com

FDM mi yoksa IDM mi daha iyi?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-25 09:00:01
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Soru-Cevap

Bilgisayarda yapılacak tüm indirme işlemlerinde kullanılabilecek en iyi uygulamalardan olan FDM ve IDM sıklıkla karşılaştırılmaktadır. İki programın kendine has özellikleri bulunurken iki uygulama arasında kullanıcılar kendi tercihleri doğrultusunda karar verebilir. İşte FDM mi yoksa IDM mi daha iyi noktasında size yardım sağlayacak rehber.

IDM Hangi Özellikleriyle Dikkat Çekiyor?

İndirme sırasında IDM tarafından ekrana açılan pencere, indirme noktasında gelişmiş seçenekler sunar.  Bu penceredeki gelişmiş özelliklerle FDM’den ayrılan ve fark yaratan IDM, indirme işlemleri sırasında hız limitinin de aynı pencereden belirlenmesini sağlıyor. FDM’de ise hız limitlerinin belirlenmesi adına uygulamayı açarak ayarlar üzerinden işlem yapılması gerekiyor.

İnternet üzerinden indirilmek istenen içeriklerde IDM daha hızlı yanıt veriyor. Özellikle içeriklerin tespit edilmesi ve yakalanması noktasında hızıyla ön plana çıkan IDM daha fazla dosya çeşidinde destek sağlamayı başarıyor. FDM ise bu noktada IDM’ye göre daha zayıf.  

Ayrıca indirme türlerine göre özel klasörlerde ayrıştırma yapan IDM, depolama noktasında da kolaylık sağlıyor. Ancak FDM daha karmaşık bir indirme sistemiyle yoğun olarak yapılan işlemlerde dosyaları bulmayı zorlaştırıyor.

 İndirmeleri belirli bir plan dahilinde yapmak isteyenler için iki uygulamadan da destek alınabilir. Ancak IDM daha gelişmiş seçeneklerle tam anlamıyla bir kişiselleştirme imkanı sunar. FDM planlama noktasında temel düzeyde deste sağlar.

FDM Hangi Özellikleriyle Dikkat Çekiyor?

FDM’nin IDM’ye göre en büyük farkı dahili bir torrent istemcisine sahip olması. Torrent üzerinden indirme işlemleri yapan kullanıcıların ek bir uygulamaya gereksinim duymadan tek bir uygulama ile destek almasını sağlayan FDM, bu bakımdan torrent kullanıcıları tarafından daha çok tercih ediliyor. IDM’de bulunmayan torrent desteği, FDM’yi bu alanda ön plana çıkarıyor.

İndirme işlemlerinde kendi içerisinde geri dönüşüm kutusuna sahip olan FDM, yanlışlıkla silinen ya da daha sonradan ihtiyaç duyulan dosyaların kolayca kurtarılmasına imkan sağlıyor.

 FDM’nin sunduğu bir diğer yenilik ise ana pencerede ses ve video gibi içeriklerin oynatılabilmesi. Özellikle ön izleme yapmak isteyenler için pratik kullanım sunan bu özellik ile hızlı bir şekilde içerikler oynatılabilir.

FDM ayrıca indirilen içeriklerin kontrol edilebilmesi adına MD5, SHA1 gibi sistemleri de destekliyor.

FDM mi yoksa IDM mi daha iyi noktasında iki uygulama arasındaki mevcut farklara göz atmak yeterli. Bu sayede hangi uygulamanın sizin için daha iyi olduğuna karar verebilirsiniz.





PAYLAŞ