FBI'ın Hackerlar ile Başı Dertte - Haberler - indir.com

FBI'ın Hackerlar ile Başı Dertte

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-15 15:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

ABD güvenlik güçleri FBI’da görevli olan 4 bin personele ait personel kayıtları Ukrayna’dan yayında olan bilgisayar korsanlarına ait bir web sitesi üzerinde yayınlandı. ABD Federal Soruşturma Bürosu FBI’da görevli olan 4 bin federal ajan ve emniyet yetkililerine yönelik kayıtlar bilgisayar korsanları hackerler tarafından çalındığı açıklandı.

FBI Hacklendi

FBI çetelere Blackberry satan CEO'larla uğraşmaya devam ediyorFBI çetelere Blackberry satan CEO'larla uğraşmaya devam ediyor

Hackerler tarafından FBI Ulusal Akademisi Derneği’nin sahip olduğu internet sitelerine sızıldı ve emniyet görevlileri ile federan ajanlara ait hizmete özel olarak tutulan personel kayıtları ele geçirildi. Kayıtlarda ise görevli isimleri, unvanları, adresleri, eposta adresleri ve telefon numaraları gibi özel bilgiler yer alıyordu. Korsanlar tarafından 4 bin kişiye yakın görevlilerin kişisel bilgileri ele geçirilerek, Ukrayna’da yayında olan bir internet sitesi üzerinden yayınlandı.

İnternet sitesi üzerinden korsanlar tarafından yapılan açıklamada, FBI haricinde ABD hükümeti ile alakalı binden fazla web sitesine sızarak 1 milyondan fazla kamu görevlilerinin kişisel bilgilerini çaldıklarını iddia etti. Korsan tarafından bu bilgiler “karanlık web” adlı bir özel tarayıcı ile ulaşılan gizli çevrimiçi forum siteleri üzerinden anonim alıcılara satmayı düşündüklerini belirtti.

Korsanlar tarafından birçok kamu görevlisinin bilgilerini ele geçirildiği FBI cephesinden henüz konu hakkında bir açıklama yapılmış değil. Ancak kuruluşun bu noktada görevli ve çalışanlarının bilgilerini tuttuğu site ve içeriklere biraz daha özen göstermesi gerektiği belli oluyor. Bakalım korsanların yeni hedefi hangi kuruluş olacak.


Tesla'ya FBI SoruşturmasıTesla'ya FBI Soruşturması

PAYLAŞ