FBI iPhone 11 Pro Max'ı Hackledi! - Haberler - indir.com

FBI iPhone 11 Pro Max'ı Hackledi!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-17 22:50:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Cihazlarındaki güvenlik önlemleriyle yıllardır hacklanemeyeceği konusunda oldukça iddialı olan Apple’ın yeni akıllı telefonu iPhone 11 Max FBI tarafından hacklendi. Ekim ayında yürütülen soruşturma kapmasında GrayKey’le hacklenen iPhone’lar Apple güveni kırmakla birlikte, ABD’de yürütülen soruşturmaların seyrini değiştirecek gibi duruyor.

Amerika Birleşik Devletleri merkezli Apple iPhone’ları piyasaya sürdüğü günden beri yüksek güvenlik önlemleriyle övünüyor. Cihazlarının güvenlik ve gizlilik açısından cihazların kullanıcılara maksimum güvenlik sunduğunu dile getiren şirketin tüm bu açıklamaları gün itibariyle tarihe karışacak gibi duruyor.

ABD Başkanı Donald Turmp, Apple'a ateş püskürdüABD Başkanı Donald Turmp, Apple'a ateş püskürdü

Apple’ın güvenliğin maksimumda olduğunu söylediği iPhone’lar geçtiğimiz günlerde “GrayKey” olarak bilinen bir kutu yardımıyla hacklendi. Birçok zaman FBI aracılığıyla gündeme gelen bu kutunun iPhone’ları hacklemesi büyük bir olay oldu. Yetkilerin yaptığı açıklama ise daha da şaşırtıcıydı. iPhone’ların kilidinin çok kolay kırıldığını dile getiren FBI yetkilileri GrayKey ile hackleme işleminde iPhone’ların uzmanları hiç yormadıklarını açıklayarak iPhone 11 Pro Max’ın da bu kutu yardımıyla hacklendiğini açıkladı.

FBI iPhone'ları kolaylıkla hackliyor

Ekim ayında FBI’ın yürüttüğü soruşturma kapmasında hacklenmeye başlanan iPhone’lar kullanıcılarda gerginlik yaratmaya başladı. Soruşturma kapsamında FBI bir iPhone 11 Max’a el koyarak sahibi olmayan bu cihazın kilidini açabilmek için GrayKey adındaki cihazı kullandı. Ve eğer yapılan açıklamalar doğruysa Apple’ın amiral gemileri düşündüğü kadar güvenli değil!

Yaşanan bu olayın ABD’de yürütülen soruşturmalar açısından da oldukça önemli olduğunu belirtmek gerek. Çünkü bazı iPhone modellerinin GrayHack’le hacklenememesi nedeniyle yürütülen bazı soruşturmalar yarıda kalıyordu. Ancak bundan sonra durum değişecek. Yapılan bu hack işlemi bundan sonra FBI’yın iPhone’lara rahatlıkla erişebileceğini gösteriyor.

FBI'ın soruşturmalarda Apple'a ihtiyacı kalmadı

Bir süredir ABD yönetimiyle iPhone’lar nedeniyle karşı karşıya gelen Apple için işlerin zorlaştığını söylemek yanlış olmaz. Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde Apple hakkında açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump şirkete ateş püskürmüş ve Apple’ın kilidi kırılması gereken iPhone’larla ilgili yetkililere yardımcı olmayı reddettiğini açıklamıştı. Bu olaydan birkaç gün sonra yaşanan bu gelişme ise soruşturmalarda artık Apple’a ihtiyaç duyulmadığını gösteriyor.

iPhone 11 Pro kapatılmasına rağmen konum takibine devam ediyor!

Onlarca yöntem denediklerini aktaran FBI yetkilileri sonuca ancak GreyKey kullandıklarında ulaşabildiklerini açıkladı. Bu gelişme konusunda Apple’dan ise henüz herhangi bir açıklama yapılmadı. Yüksek güvenlik önlemlerine sahip olduğu bilinen iPhone’ların tam tersini kanıtlaması

Şirketin güvenilirliğini büyük ölçüde sarmış olsa da Apple bu konuda ne yapacak? Güvenlik sorununu ek bir yazılım güncellemesiyle çözmeyi deneyecek mi? Sanıyoruz ki bu soruların cevaplarını ilerleyen günlerde alabileceğiz.


Apple, çok yakında iki milyarıncı iPhone’u satacak!Apple, çok yakında iki milyarıncı iPhone’u satacak!
Apple App Store'un haftalık kazancı dudak uçuklattıApple App Store'un haftalık kazancı dudak uçuklattı

PAYLAŞ