FBI çetelere Blackberry satan CEO'larla uğraşmaya devam ediyor - Haberler - indir.com

FBI çetelere Blackberry satan CEO'larla uğraşmaya devam ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-12 17:40:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

Blackberry yıllardır hayatımızda olan bir telefon. Uzun zaman önce klavyeli modelleri ile çığır açmış daha sonra akıllı telefon piyasasında tutunamayıp gözlerden biraz uzaklaşmıştı. Peki durumun aslı bu mu' Hala üretimine devam edilen onlarca Blackberry modeli var. Özel, ekstra güvenli BlackBerry telefonları,  yeraltı dünyasının bir parçası olarak varlığını sürdürüyor ve son zamanlarda bu durum iyiden iyiye arttı.  FBI sinaloa uyuşturucu kartelini de içeren suç örgütlerine yardım ettiği iddiasıyla, köklü telefon modeli satıcısı Phantom Secure'un kurucusu Vincent Ramos'u tutukladı. Şirket, şifrelenmiş konuşmalar için Pretty Good Privacy eklerken, ortak özellikleri kamera ve web tarama dahil devre dışı bırakmak için BlackBerry ve Android cihazlarını değiştirdi.

Operasyon hakkında geniş açıklamalar yapılmasa da Phantom Secure'nin 20 bini aşkın çete ile işbirliği yaparak bu özel güvenlikli cihazların satışını yaptığı duyuruldu. Çin, Brezilya,Rusya gibi bir çok ülkede ortak çalışmalar yürüterek suç oranını ciddi anlamda artırdıkları üzerinde duruldu.

Tutuklamanın temelinde özel güvenlikli ve şifreli cihaz temini olması tartışmalara yol açsa da yetkililer, 'Şifreleme, gizliliği korumak için hayati öneme sahip olsa da, gölgeli işleri yürütmek için bu şifreli iletişiminden yararlanacak insanlar var. Bu durum bir çok çeteyi çökertmek için hayati önem taşıyor.' Diyerek durumu açıkladılar. Bu tutuklama olayının ardından diğer Blackberry temini yapan CEO'ların da kapısı çalınacak mı bilinmez.





PAYLAŞ