FAST para transfer limiti 2.000'e yükseliyor - Haberler - indir.com

FAST para transfer limiti 2.000'e yükseliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-05 09:45:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından 8 Ocak 2021 tarihinde sunulan FAST'ın para transfer limitinde artış yapıldı. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından 8 Ocak 2021 tarihinde kullanıma açılan Fonların Anlık ve Sürekli Transferi veya kısa adıyla FAST sistemi sayesinde 7/24 para gönderme işlemlerini yapmak mümkün hale getirildi. Bu sistem ile beraber mesai saatlerini beklemeye gerek kalmıyor ve bankalar arasında anında para transferi işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. 

FAST ile para transferi limiti artırıldı

İlk aşamada test amacıyla 50 TL limit ile kullanıma açılan FAST uzun bir zamandır 1000 TL limitle hizmet veriyordu. Yani FAST ile tek seferde yalnızda 1000 TL gönderme imkanınız vardı. Daha yüksek bir tutar göndermek isteyen kişiler ise miktarı 1000 TL'lik parçalara bölerek yine mesai saatleri dışında anında para gönderme işlemlerini yapabiliyor. Sistemin sorunsuz bir şekilde hizmet vermeye devam etmesi ve her geçen gün yaygınlaştığını dile getiren Merkez Bankası hali hazırda 1000 TL olan para gönderme limitin bugün itibariyle 2000 TL’ye yükseltildiğini açıkladı.

FAST nasıl çalışıyor?

Merkez Bankası tarafından diğer ödeme sistemlerine ek olarak işletime alınan anlık ödeme sistemi olarak nitelendirilen FAST, 7/24 kullanılabilir. Bu sayede ödeme esnasında karşı hesaba geçerken, kişiler bankaları tarafından ödemenin durumu hakkında bilgilendirme yapabiliyor. 25 saniye içerisinde tamamlanan ödeme işlemlerinde otomatik olarak iptal edilme işlemi yapılabilir. Bugün itibariyle FAST sistemi ile 2000 TL tutarında para transferi işlemi yapabilirsiniz. 





PAYLAŞ