Farklı sebeplerden dolayı iptal edilen, ismini dahi duymadığınız 5 oyun - Haberler - indir.com

Farklı sebeplerden dolayı iptal edilen, ismini dahi duymadığınız 5 oyun

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-11 21:00:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Liste

Finansal veya şirket içerisindeki problemlerden ötürü daha piyasaya girmeden iptal edilen pek çok oyun mevcut. Hatta öyle ki sırf yapımcının içine sinmediği için askıya alınan oyunlar bile var. Bugün bu haberimizde ise sizlere bu oyunlardan bahsedeceğiz.

Son yıllarda oldukça gelişmişlik gösteren oyun sektörü, gelişme işlemine hala devam ediyor. Büyük yapımcı şirketlerin oyunları her sene tüm dünyanın gündemine oturmayı ve ses getirmeyi başarıyor. Fakat gel görelim ki bazen şirketler ve oyuncular için pekte hoş olmayan gelişmeler yaşanabiliyor. Bu haberimizde ise ya finansal nedenlerde ötürü iptal olmuş ya da şirketin kendi iradesi ile iptal ettiği oyunlar olmuş oyunları listeledik.

1- Zone of the Enders 3

Yalnızca proje olarak kalan oyunların başında yer alan Zone of the Enders 3, Hideo Kojima’nın projesi idi. Oyunun varlığı ilk defa 2012 senesinde, Zone of the Enders 3’ün tanıtım etkinliğinde “Enders Project” ismi altına duyurulmuştu. Etkinlikte duyurulmasının ardından birde oyunun birkaç karakteri de tanıtılmıştı. Ancak daha sonradan oyun Hideo Kojima tarafından iptal olduğu açıklandı.

2- Prey 2

Bethesda tarafından 2011 yılında duyurulan Prey 2, takvimler 2012 yılını gösterdiği zaman oyunun iptal edildiği hakkında bazı dedikodular ortaya çıktı. Fakat yapımcı şirket tarafından yapılan bir açıklama ile bunun doğru olmadığı söylendi ve oyunun gelişme sürecinin hala devam ettiği vurgulandı. Böyle bir açıklamanın arkasından oyunun çıkmasını bekleyen oyun severler umutlarını tekrardan yeşertti ve oyunu heyecanla beklemeye başladı. Yıl 2014 olmuştu ve hala oyun piyasada yoktu. Daha sonradan ise Bethesda tarafından yapılan bir açıklama ile oyunun iptal edildiği ifade edildi.

3- StarCraft: Ghost

Geliştiricisi Blizzard tarafından 2002 senesinde PlayStation 2, Xbox ve GameCube için duyurulan oyun, ana karakterin kadın olması ve üçüncü şahıs bir kamera açısına sahip oluşu ile bekleyenleri fazlasıyla heyecanlandırmayı başarmıştı. Fakat oyun duyurulduktan uzun bir süre sonra fazlasıyla gecikti ve sonunda şirket tarafından yapılan bir açıklama ile süresiz beklemeye alındığı ifade edildi.

4- Star Wars 1313

İddialı bir şekilde sunulmuş olan bu oyun, LucasArts’ın son derece umut vadeden projelerinden olan 3. şahıs aksiyon oyunlarından birisiydi. Ancak 2013 yılında LucasArts Disney tarafından satın alındı ve arkasından Star Wars 1313 herhangi bir sebep belirtilmeden iptal edildi.

5- Silent Hills

Korku oyunları denildiği zaman akla gelen sayılı oyunlardan bir tanesi olan bu oyun, 2. ve 3. oyunları ile PlayStation 2 döneminde oyun severler ile buluşmuştu. Ancak bu dönemim oyunlarından olan ve Konami yapımı olan ciddi anlamda düşüş yaşadı. Daha sonrasında şirket içerisinde çıkan anlaşmazlıktan ötürü ayrılma kararı alan ortaklar, Silent Hilss projesini de rafa kaldırmış oldu. Bu şekilde hayal olarak kalan oyunlar arasında Silent Hills’de yerini aldı.





PAYLAŞ