Facetime siyah ekran hatası nasıl düzeltilir? - Haberler - indir.com

Facetime siyah ekran hatası nasıl düzeltilir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-29 09:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Nasıl Yapılır?

Uzaktan çalışma ve eğitim dönemine geçilmesi ile birlikte Facetime kullanan kullanıcıların büyük bir bölümünde Facetime siyah ekran hatası alınmaya başladı. Yerleşik bir kamerayla birlikte gelen Mac ve MacBook'ta çok daha sık rastlanan bu hata, düzeltme adımları takip edilebilir. Ancak Facetime siyah ekran hatasında öncelikle sisteminden yeniden başlatılması ve durumun kontrol edilmesi önerilir. Eğer hala hata çözülmediyse, aşağıdaki adımları uygulamaya başlayabilirsiniz.

Facetime siyah ekran hatası nasıl düzeltilir?

FaceTime için en iyi 3 alternatifFaceTime için en iyi 3 alternatif

Facetime için terminal düzenlemesi, SMC sıfırlama gibi seçenekler çözümde etkilidir. Her bir işlem sonrasında mutlaka sorunun giderilip giderilmediği de kontrol edilmelidir.

Terminal ile Facetime siyah ekran hatası düzeltme

Facetime uygulamasını ve web kamerasını kullanan diğer uygulamaları kapatın.

Ardından Spotlight’tan veya Mission Control'den Terminal'i açın ve aşağıda yer alan komutu çalıştırın.

sudo killall VDCA Yardımcısı

Komut girişi sonrasında parola istenen ekranda parola girişi yapın.

Ardından aşağıda yer alan komutu çalıştırın.

sudo killall AppleCameraAssistant

Ardından Facetime’ı açarak hatayı kontrol edin.

SMC Sıfırlama ile Facetime siyah ekran hatası düzeltme

SMC sıfırlaması, yaşanan pek çok donanım arızasında etkilidir. Bu nedenle Facetime siyah ekran hatasında da SMC sıfırlama yapabilirsiniz.

Masaüstü Mac/iMac/Mac Mini modellerinde cihazı kapattıktan sonra fişten çıkarın ve 15 saniye bekleyin.

MacBook Pro/Air modellerinde ise cihazı kapattıktan sonra güç kaynağına bağlı şekilde Shift+Control+Option+Güç düğmesini on beş saniye boyunca basın. Ardından cihazı açarak uygulamayı test edin.

MacBook 2018 veya sonraki modellerde ise cihaz kapatıldıktan sonra sol kontrol, sol seçenek ve sağ Shift tuşuna 15 saniye basılmalıdır. 15 saniye sona erdiğinde ise basılı tutmaya devam ederek güç düğmesine basılmalıdır. 4’lü tuşlara 5 saniye basıldıktan sonra cihaz açılarak uygulama test edilmelidir.

Facetime siyah ekran hatası için Apple tarafından da sunulan çözümler belirtildiği gibidir. 2 farklı şekilde çözülebilecek hatalarda özellikle SMC sıfırlama işlemleri sırasında tuşlara dikkat edilmeli ve belirtilen süre boyunca tuşlara basıldığından emin olunmalıdır. Ancak tüm çözümlere rağmen sorun hala devam ediyorsa donanımda arıza olabileceği düşünülmelidir. Bu tür durumlarda ise mutlaka uzman desteği alınmalıdır.


İlgili uygulamalar
Apple, FaceTime davası için 18 milyon dolar ödeyecek!Apple, FaceTime davası için 18 milyon dolar ödeyecek!

PAYLAŞ