FaceTime, sahte göz kontağı sağlayacak! - Haberler - indir.com

FaceTime, sahte göz kontağı sağlayacak!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-03 20:02:01
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

iOS 13’ün en son betasında yer alan bir özellik bu iletişim sorununu çözüyor. FaceTime’da özel bir görüntü algoritması kullanan firma, anlık olarak sahte de olsa karşılıklı göz kontağı  kurulmasına olanak sağlıyor.

iPhone, iPad, iPod Touch ve Mac bilgisayarlar arasında görüntülü konuşma olanağı tanıyan FaceTime, Apple’ın en çok kullanılan servisleri arasında yerini alıyor. Bu servis için iOS 13 içerisinde bazı özellikler mevcut. Bu mevcut olan özellikler arasında FaceTime’da ilgilendiriyor diyebilirim. FaceTime üzerinde yapılan görüşmelerde hiçbir kullanıcı kameraya bakmıyor. Direkt olarak ekrana bakıyor. Hal böyle olunca da iletişim esnasında tuhaf bir görüntü ortaya çıkıyor.

iOS 12.1.1, Facetime şikayetlerini çözmek için uğraşıyoriOS 12.1.1, Facetime şikayetlerini çözmek için uğraşıyor

Küçük bir kontakla bu sorun çözülüyor

iOS 13’ün en son betasında yer alan bir özellik bu iletişim sorununu çözüyor. FaceTime’da özel bir görüntü algoritması kullanan firma, anlık olarak sahte de olsa karşılıklı göz kontağı  kurulmasına olanak sağlıyor. Sizin için paylaştığımız görselde yer aldığı gibi.

iOS 13 sürümü hangi cihazlara verilece?

Bu görselde anlayacağınız üzere kişiler ekrana bakıyor ancak, sanki kameraya bakarak görüntülü konuşma gerçekleştiriyorlarmış gibi bir görünüm oluşuyor. Şu an için bu özellik iPhone XS ve iPhone XS Max’te yer alıyor. Son sürümün paylaşılması ile beraber bütün Apple cihazlarında bu özellik kullanılmaya başlanacaktır diye tahmin ediyoruz. Şirketin yapmış olduğu resmi bir açıklamaya göre ise iPhone XS Max, iPhone XS, iPhone XR, iPhone X, iPhone 8 Plus, iPhone 8, iPhone 7 Plus, iPhone 7, iPhone 6S Plus, iPhone SE için yeni sürüm geçerli oluyor. Yeni sürüm genş ve kapsamlı bir alana sunuluyor.

 

 


FaceTime Dinleme Cihazına DönüştüFaceTime Dinleme Cihazına Dönüştü
FaceTime için en iyi 3 alternatifFaceTime için en iyi 3 alternatif

PAYLAŞ