FaceTime Android ve Windows platformlarında da kullanılabilecek - Haberler - indir.com

FaceTime Android ve Windows platformlarında da kullanılabilecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-08 17:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

iPhone akıllı cihazlarda yer alan görüntülü görüşme uygulaması FaceTime Android ve Windows'ta da kullanılabilecek. Apple'ın popüler görüntülü görüşme uygulaması FaceTime aynı zamanda önemli özelliklere de sahip olacak. 

FaceTime Android ve Windows performansı ile dikkat çekecek. Popüler görüntülü sohbet uygulaması sadece Apple kullanıcıları için geçerli bir uygulamaydı. Amerika Birleşik Devletleri merkezli olan teknoloji devi tarafından yapılan duyuruya göre artık Android ve Windows kullanıcıları tarafında da kullanılabilecek. 

FaceTime Dinleme Cihazına DönüştüFaceTime Dinleme Cihazına Dönüştü

FaceTime Android ve Windows'a geliyor

FaceTime, uzun zamandır kullanılan oldukça başarılı bir görüntülü sohbet uygulamasıdır. Apple kullanıcıları arasında son dere popüler olan bu uygulama sadece iPhone ve Mac kullanıcılarına özel olduğu için Android kullanıcıları tarafından kullanılmıyordu ve bu da Android ve iOS arasında görüntülü görüşme yapmayı zorlaştırıyordu. Amerika Birleşik Devletleri merkezli teknoloji devi, dün gerçekleşen WWSC 2021 etkinliği kapsamında önemli duyurularda bulundu. Gerçekleşen duyurular arasında popüler görüntülü sohbet uygulaması FaceTime ile ilgili olarak önemli bir gelişmeden söz edildi. Teknoloji kısmında yapılan duyuruya göre FaceTime üzerinden gerçekleşen görüntülü görüşmeler sadece Mac ve iPhone'lar ile sınırlı kalmayacak.

Başarılı teknoloji şirketi Apple, sohbet nitelikli uygulamanın Android ve Windows platformlarında da yer alacağını açıkladı ancak bu platformlara özel bir uygulama üretilmeyecek. Görüşmenin gerçekleşmesi adına Mac ve iOS kullanıcıları kısmından bir bağlantı gelmesi gerekiyor. Android ve PC kullanıcıları, gelen bu bağlantıya tıklayarak web tarayıcısı üzerinden görüntülü görüşmeye dahil olabilecekler. FaceTime uygulaması adına yaşanan söz konusu bu gelişme, video konferans uygulaması olan Google Meet ve Zoom'daki sistemle oldukça benzerlik gösteriyor. Google Meet ve Zoom'da da bağlantıya tıklayarak internet sitesi üzerinden görüntülü görüşme gerçekleşiyor. 

Popüler sohbet uygulamasının Android ve Windows versiyonunun ne zaman sunulacağına dair açıklama yapılmadı ancak desteğin sonbahar mevsiminde iOS 15 ile beraber sunulacağı düşünülüyor. Teknoloji devi, web desteğinin yanı sıra pek çok özellikte sunuyor. Apple tarafından konu ile ilgili olarak aktarılan bilgilere göre uygulama, yeni bir ızgara görünümü seçeneğine sahip olacak. Bunun yanı sıra ses kalitesini de daha iyi hale getirmek için ses yalıtım özelliği, uzamsal ses desteği ve portre moduna benzer bir arka plan bulanıklaştırma özelliği olacak. 

Şirket tarafından aktarılan özellikler arasında SharePlay adlı oldukça önemli bir özellik de sunuluyor. SharePlay, kullanıcıların aynı içeriği aynı anda izlemesine ya da dinlemesine imkan sağlıyor. Disney Plus, Hulu, HBO Max ve Twitch de içinde yer almak üzere bazı önemli platformlar bu özelliğe sahip olacak . Apple Music ve Apple TV Plus'ın da destekleyeceğini de belirtmek gerekir.


FaceTime için en iyi 3 alternatifFaceTime için en iyi 3 alternatif
FaceTime, sahte göz kontağı sağlayacak!FaceTime, sahte göz kontağı sağlayacak!
Apple iOS 13'teki FaceTime hatasını düzeltemiyor!Apple iOS 13'teki FaceTime hatasını düzeltemiyor!

PAYLAŞ