Facebook'un yepyeni Portal ürünleri! - Haberler - indir.com

Facebook'un yepyeni Portal ürünleri!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-19 22:34:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Bildiğiniz üzere Facebook geçtiğimiz sene ilk büyük donanım ürünlerine imza atarak Portal ve Portal Plus’ı tanıtmıştı. Her geçen gün kendini bu alanda geliştirmeyi hedefleyen şirket şimdide kullanıcıların karşısına Portal Mini ve Portal TV ile çıkıyor.

Geçtiğimiz gün Facebook’un tanıtımını yaptığı yeni Portal ürünleri arasında en çok dikkati Portal TV çekti. Portal TV denince akla ilk gelenin bir televizyon olduğunu biliyoruz ancak yeni cihazın adını sadece televizyonlar için üretilmesinden aldığını belirtmekte de fayda var. Sadece televizyonlarla birlikte çalışan Portal TV, aslında bir kamera.

iOS 13 ve Android 10 ile gelen yenilikler Facebook'u tehdit ediyoriOS 13 ve Android 10 ile gelen yenilikler Facebook'u tehdit ediyor

Facebook Portal, Portal Mini ve Portal TV özellikleri

HDIM bağlatışı ile televizyonalar bağlanan Portal TV, kullanıcılara Facebook Messenger ve Whatsapp üzerinden görüntülü konuşma özelliği sunuyor. Kamerayı gizleme özelliğiyle de oldukça dikkat çeken Portal TV, şifreli çalışan bir cihaz. Kullanıcıların güvenlik konusundaki endişelerini minumuma indirmek için güvenlik önemleriyle tasarlanan Portal TV, mikrofonu kapatma özelliğine sahip.

Facebook Local Market (Yerel Pazar) Özelliğini Test Ediyor

Gelelim yeni Portal ürünlerinin diğer özelliklerine; Facebook’un yeni tanıttığı Portal Mini 8 inç’lik bir ekrana sahipken, Portal ise 10 inç boyutuna ve HD ekrana sahip. Tasarım açısından aynı olan cihazlarda ki net fark ekran boyutları. Bir kamera ile tasarlanan ürünler Portal TV’de olduğu gibi, Whatsapp ve Facebook Messenger üzerinden görüntülü konuşma imkanı tanıyor. İlk bakışta şık bir fotoğraf çerçevesi gibi görünen Portal’ların ailenin ilk üyesi olan Portal ve Portal Plus’tan çok daha kullanışlı olduğunun altını çizmekte fayda var.

Facebook Portal’ların fiyatı

Küçük yapısıyla dikkatleri üzerine çeken Portal TV 149 dolar fiyat etiketinden satışa sunulurken, Portal Mini 129 dolar, Portal ise 179 dolardan satışa çıkıyor. Şimdilik kısıtlı bir kitleye hitap eden Portal’ların fiyatının pek de uygun olduğu söylenemese de, bu teknolojinin özellikle yaşlılar tarafından rağbet göreceği tahmin ediliyor. Gençleri de kendisine çekecek özel filtre özelliklerine sahip olan Portal’ların nasıl bir başarı yakalayacağını ilerleyen zamanlarda hep birlikte göreceğiz. Bunun yanı sıra Facebook’un ürettiği Portal’lar şimdilik Türkiye pazarına giriş yamayacağını da belirtelim. İlerleyen zamanlarda Türkiye’ye gelip gelmeyeceği konusunda da herhangi bir açıklama olmayan Portal’lar ile ilgili bilgi edindikçe sizleri de bilgilendirmeye devam edeceğiz.


Yeni hamlesi ile Facebook iş bulmayı kolaylaştıracak mı?Yeni hamlesi ile Facebook iş bulmayı kolaylaştıracak mı?
Facebook Creator Studio nedir?Facebook Creator Studio nedir?

PAYLAŞ