Facebook'un yeni yapay zeka teknolojisi Covid-19 haslarının durumunu belirleyebilecek - Haberler - indir.com

Facebook'un yeni yapay zeka teknolojisi Covid-19 haslarının durumunu belirleyebilecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-19 12:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Facebook tarafından geliştirilen bir yapay zeka teknolojisi Covid-19’un tespit edilmesinde kullanılacak.

COVID-19 dönemlerinde bilim insanları ve tıbbi sağlık çalışanları aşı ve tedavi üzerinde çalışırken, dünyanın geri kalanı karantina koşullarında hayatını devam ettirmeye çalışıyor. Facebook, yapay zeka ile bu zor zamanlarda doktorlara ve COVID-19 hastalarına kolaylık sağlayacak teknolojiler üzerine yoğunlaşmış durumda.

Facebook Türkiye sorumlusundan WhatsApp Sözleşmesi hakkında açıklamaFacebook Türkiye sorumlusundan WhatsApp Sözleşmesi hakkında açıklama

Facebook Yapay Zeka araştırmacıları NYU Langone Health’nin Radyoloji Departmanı ile işbirliği yaparak COVID-19 hastalarının sağlık seviyesini belirlemeye yardımcı olacak üç farklı yapay zeka modeli geliştirdi. Bu teknolojiyi hazır hale getirmeye çalışan şirket konuyla ilgili açıklama yaptığı açıklamada geliştirilen bu yapay zekaların; doktorlara hastalarının sağlığını doğru bir şekilde değerlendirmeye yardımcı olacağını ve bu sistemle risk grubunda olan hastaların eve gönderilmesine engel olacağını söyledi. Bunun yanı sıra yeni sistem sayesinde yoğun bakım ünitelerindeki nicel olarak yönetiminde sağlanması mümkün olacak.Geliştirilen üç sistemden ikisi, göğüs röntgeni verileriyle hastaların durumunu takip edebilen bir yapıya sahipken, üçüncü sistem doktorların X-Ray aracılığıyla hastanın ihtiyacı olan ek oksijen seviyesini belirlemelerine yardımcı olacak.

Facebook'un yapay zeka teknolojisi üç farklı yapıya sahip

Bildiğiniz üzere COVID-19’un yayılma hızının artmasıyla birlikte dünya çapında hastanelerin oksijen kaynakları azalmış ve boş yatak sayıları da oldukça düşmüştü. Facebook geliştirdiği yeni yapay zeka teknolojisiyle birlilte hastanelerin kaynaklarını daha doğru şekilde kullanmasına yardımcı olmayı amaçlıyor. Bu sistem sayesinde COVID-19 hastalarının 4 gün sonra nasıl bir durumda olacağı yapay zeka tarafından ön görülebiliyor. Doktorlarının hastanın 96 saatlik durumunu önceden görebilmesi ise hem hastaların hayatları, hem de kaynakların doğru kullanılması noktasında büyük önem taşıyor.

Apple ve Google, Corona virüs takip uygulamasının tasarımını yayımladı

Geliştirilen bu sistem hala test aşamasında. Ancak uzmanlar bu sistemin gizlilik noktasından şüpheli. Doktorlar geliştirilen teknolojinin oldukça faydalı olduğunu düşünseler de, hasta verilerinin gizliliği ve güvenliği konusunda şüpheye düşmüş haldeler. Facebook konuyla ilgili henüz bu şüpheleri giderecek bir açıklama yapmamış olsa da şirketin geliştirdiği bu sistemin bu dönemde en çok ihtiyaç duyulan sistemlerden biri olduğu da yadsınamaz bir gerçek. Testleri hala devam eden yeni yapay zeka teknolojisinin ne zaman kullanıma hazır hale geleceği ise henüz bilinmiyor.


Facebook Chrome için zararlı uzantı geliştiren şirkete dava açtıFacebook Chrome için zararlı uzantı geliştiren şirkete dava açtı
Facebook, Türkiye'ye temsilci atıyorFacebook, Türkiye'ye temsilci atıyor

PAYLAŞ