Facebook'un yeni sistemi sahte hesapları ortadan kaldıracak! - Haberler - indir.com

Facebook'un yeni sistemi sahte hesapları ortadan kaldıracak!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-05 12:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Günümüzde popüler sosyal medya uygulamaları arasında olan Facebook bir süredir artan sahte hesapları ortadan kaldırmak için uğraşıyordu. Bunun için yeni bir sistem hazırlayan şirket milyonlarca sahte hesabı sildi!

Sosyal medya platformu Facebook dünyanın birçok noktasında yaygın olarak kullanıyor. Milyonlarca kullanıcı sayısına sahip olan platform uzun bir süredir sahte hesaplarla savaş veriyor. Platformda bu kadar fazla sahte hesabın olmasının bir nedeni de Facebook’un ücretsiz hizmet veriyor olmasından kaynaklıyor. Özellikle son yıllarda artan sahte profillere karşı önlem almak için çeşitli yollar deneyen Facebook “Derin Varlık Sınıflandırılması” adı verilen yapay zeka sistemiyle hedefine ulaşmış gibi duruyor.

Facebook’tan üç boyutlu fotoğraf hamlesiFacebook’tan üç boyutlu fotoğraf hamlesi

Facebook sahte hesapları ve grupları ortadan kaldırabilir!

Kullanıcı profillerine odaklanan “Derin Varlık Sınıflandırılması” sahte hesapları tespit edebilmek için tasarlandı. Platformdaki sahte hesapların önüne geçmesi beklenen bu yapay zeka sistemi sürekli tekrar eden ve anlamsız paylaşımlar yapan şüpheli davranışları fark ettiğinde hesabın silinmesini sağlıyor.

Rusya Bağlantılı 500 Sahte Facebook Hesabı Kapatılıyor

Bunun yanı sıra yeni sitem eski kullanıcılarında sahte hesap açmasını engelliyor. Bildiğiniz gibi bazı kullanıcılar eski arkadaş sayısını ve hesaplarını aktif tutarak sistemi kandırıyor ve birçok sahte profil oluşturuyorlardı. Yeni sistemde bu durumun önüne geçilecek gibi duruyor. Kullanıcıların hesaplarını ve paylaşımlarını daha dikkatli bir şekilde inceleyen “Derin Varlık Sınıflandırması” şüpheli bir hesabın etkileşimde bulunduğu tüm arkadaşlarına, gruplarına ve sayfalarına bakarak hesabın gerçek bir kullanıcıyı mı temsil ettiğini, yoksa sahte mi olduğunu ayırt edebiliyor.

Sistem bir hesabın sahte olduğundan şüphelenir ya da karar verirse o kullanıcının hareketlerini en ince detaylara kadar gözlemleyerek hesabın kaldırılmasına yardımcı oluyor. Tamamen otomatik olarak gerçekleştirilen bu işlemler için “Derin Varlık Sınıflandırması”nın herhangi bir izin almasına da gerek yok. Sistem hesaptan şüphelendiyse kullanıcıya hesabı doğrulaması için bir link gönderiyor.

Sadece bireysel hesapları değil sahte grup hesaplarının da önüne geçmesi için tasarlanan bu yapay zeka sistemi sahte gruplara karşı da çok dikkatli. Sahte grup sayfalarının üyelerini ve sahip oldukları grup yöneticilerini inceleyen sistem eğer grup sahte takipçilerden oluşuyorsa grubu da sistemden siliyor. Tüm bunlara ek olarak saldırgan, rahatsız edici ve tacizci paylaşımların da belirleyip yetkililere aktarıyor.

 


İlgili uygulamalar
AppGallery için Facebook, Twitter ve Instagram açıklamasıAppGallery için Facebook, Twitter ve Instagram açıklaması
Facebook Messenger yenilikleri WhatsApp'ı aratmayacak!Facebook Messenger yenilikleri WhatsApp'ı aratmayacak!

PAYLAŞ