Facebook'un Yeni Projesi; Banka Hesapları - Haberler - indir.com

Facebook'un Yeni Projesi; Banka Hesapları

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-08 12:40:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Uygulama

Uzun bir süredir bankalar ile görüşme halinde olan Facebook, Facebook Messenger uygulaması sayesinde kullanıcılara bankacılık hizmeti sunmak için kollarını sıvıyor

Bankaları Facebook kullanıcılarının finansal bilgilerini öğrenmek için ikna etme çabasında olan Facebook, bu sayede daha fazla kişisel veriye ulaşmayı amaçlıyor. Daha önceden kullanıcılarının bilgilerini satarak gizlilik ihlali yapan Facebook, bu sefer neyin peşinde kimse bilmiyor. Bu anlamda birçok kişinin güvenini sarsan Facebook, bakalım konuyla alakalı nasıl bir açıklama yapacak. uzun bir süredir bankalar ile görüşme halinde olan Facebook, Facebook Messenger uygulaması sayesinde kullanıcılara bankacılık hizmeti sunmak için kollarını sıvıyor. Böyle bir şartı şayet bankalar kabul ederse, on binlerce kullanıcının gizli kalması gereken bilgileri Facebook öğrenmiş olacak. Ancak size şunu hatırlatmak istiyorum ki Facebook’a karşı bu konuda herkesin güveni kırıldı. Hele de böyle bir tekliften sonra eminim ki insanlar Facebook’un ne yapmaya çalıştığını düşünecek.

Facebook Messenger uygulaması, şu an için firmalar ile müşteriler arasında iletişim sağlama görevi yapıyor.

Ancak size şunu söylemek istiyorum ki Facebook’un tek hedefi bankalar değil. Şirketin asıl amacı Facebook Messengr uygulamasını bir satın alma platformu haline getirmeye çalışıyor. Bu sayede çeşitli işlemlerde bankalar ile işbirliği yapacak. Bu anlamda daha kapsamlı bir uygulama hâline gelmek isteyen Facebook Messenger uygulaması, şu an için firmalar ile müşteriler arasında iletişim sağlama görevi yapıyor. Ancak bu anlamda Facebook’a ne kadar güvenebiliriz. Çünkü hepimiz biliyoruz ki Facebook’un geçmişi bu anlamda temiz değil.

 





PAYLAŞ