Facebook'un yeni masaüstü sürümü karanlık mod desteğine kavuştu - Haberler - indir.com

Facebook'un yeni masaüstü sürümü karanlık mod desteğine kavuştu

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-20 22:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Her yaştan kullanıcının kullandığı Facebook, geçtiğimiz yıl duyurusunu gerçekleştirdiği yeni masaüstü sürümü arayüzü için karanlık mod özelliğini kullanıcıların hizmetine sundu. Konuyla ilgili yapılan açıklamalarda birçok Facebook kullanıcısının hem yeni Facebook arayüzünü hem de bu arayüzdeki karanlık modu kullanabileceklerinin altı çizildi. Dünyanın en popüler sosyal medya platformu olan Facebook, geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği F8 Geliştiriciler Konferansı kapsamında tüketicilere önemli bir söz vermişti. Şirket, vermiş olduğu söz karşılığında platformun masaüstü versiyonuna karanlık mod özelliğinin geleceğini söylemişti. Facebook geçtiğimiz yıl vermiş olduğu bu sözü tuttu ve Facebook'un masaüstü versiyonuna karanlık mod özelliğini ekledi. 

Kısa süre içerisinden birçok platformda kullanılan karanlık mod özelliği uzun bir bekleyişin ardından Facebook'un masaüstü platformunda yerini aldı. Konuyla ilgili olarak Facebook yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda bugün itibariyle birçok Facebook kullanıcısının kendi bilgisayarları üzerinden karanlık mod özelliğini sorunsuz bir şekilde kullanabilecekler. Popüler sosyal medya uygulaması Facebook'un karanlık modunu kullanmak isteyen kullanıcılar, Facebook'un yeni tasarımını deneyimlemek için hesaplarına giriş yaptıktan hemen sonra ekranın sağ üst köşesinde bulunan Menü butonuna tıklayacak ve burada yer alan karanlık mod özelliğini aktif hale getirecekler. 

Facebook karanlık mod görüntüleri ortaya çıktıFacebook karanlık mod görüntüleri ortaya çıktı

Facebook'un karanlık modu göz dolduruyor

Birçok sosyal medya uygulaması karanlık mod özelliğini sunuyor. Hatta bununla beraber akıllı cihazların arayüzünde de karanlık mod özelliği bulunuyor. Sosyal medya devinin geçtiğimiz yıl düzenlediği F8 Geliştiriciler Konferansı'nda Facebook arayüzünün eskiye göre artık daha sade ve kullanışlı bir yapıda olacağı dile getirilmişti. Bu amaç doğrultusunda çalışmalarını sürdüren geliştirici ekip, Ocak ayından bu yana da farklı bir arayüz üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Kullanıcılar diledikleri zaman bu yeni arayüzü deneyimleme imkanı elde edebiliyorlar. Söz konusu bu yeni arayüzde en son gelişme ise karanlık mod özelliğinin gelmiş olmasıdır. 

Facebook'un yeni karanlık mod arayüzü

Dünyanın en çok indirilen sosyal medya platformu her geçen gün kendini yenilerek kullanıcılarına daha fonksiyonel bir kullanım sunmayı başarıyor. Facebook'un bu yeni arayüzü, eski arayüze göre daha büyük bölümlere sahip olup kullanıcılara daha fazla alan sağlanıyor. Şöyle ki kullanıcılar bu yeni arayüz ile beraber eskisine nazaran daha sade ve daha kullanışlı bir Facebook masaüstü deneyimine sahip olacaklar. Özelleştirilebilen bu sayfa bölümleri, kullanıcıların tercihine göre istenilen şekilde dizayn edilebilecek. Yani kullanıcılar kendi alanlarını kendileri düzenleyebilecekler. Facebook kullanıcılarının bu yeni arayüze nasıl bir tepki göstereceği ise zaman içerisinde belli olacak gibi gözüküyor. 

Sosyal medya devi Facebook hesabınıza masaüstü site üzerinden erişim sağladığınız taktirde akış bölümünün hemen üst kısmında yer alan küçük bir uyarı ile karşılaşacaksınız. Bu uyarıda yeni arayüze sahip olan Facebook'u denemek isteyip istemedikleri soruluyor. Facebook'un bu uyarısına onay verip yeni arayüzlü Facebook'u kullanmaya başlarken de size yeni bir Facebook'u normal modda mod yoksa karabnlık modda mı kullanacağınız soruluyor. Böylelikle hangi tasarımı istediğinize karar verip kullanmaya başlıyorsunuz.


Facebook karanlık mod desteği geliyorFacebook karanlık mod desteği geliyor
Facebook karanlık mod daha yi bir arayüze sahip olacak!Facebook karanlık mod daha yi bir arayüze sahip olacak!

PAYLAŞ