Facebook'un Twitter ve Instagram hesapları hacklendi! - Haberler - indir.com

Facebook'un Twitter ve Instagram hesapları hacklendi!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-10 19:16:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Geçtiğimiz senelerde pek çok güvenlik ihlaliyle gündeme gelen Facebook bu kez kötü bir sürprizle karşılaştı. Suudi Arabistan merkezli hacker grubu olan OurMine Facebook’un Instagram ve Twitter hesaplarını ele geçirerek geçici bir süre şirketin hesaplara erişimine engel oldu.

Çeşitli güvenlik ihlalleriyle tepki çeken Facebook bu kez kendi hesaplarının ele geçirilmesiyle gündemde. Daha önce adı pek çok ihlale karışan şirketin Facebook ve Messenger uygulamalarının resmi Instagram ve Twitter hesapladı Amerika Birleşik Devletler Ulusal Futbol Ligi medya şirketi ESPN’yi hedef alan bilgisayar korsanları tarafından ele geçirildi. Kendilerini OurMine adıyla tanıtan hacker grubu geçtiğimiz hafta Facebook’un sosyal medya hesaplarına bir süreliğine el koydu.

Facebook'tan kullanıcıların mahremiyetini koruyacak yeni özellikFacebook'tan kullanıcıların mahremiyetini koruyacak yeni özellik

Facebook ve Messenger uygulamalarının sosyal medya hesaplarını ele geçiren hacker grubu Twitter hesabından "Merhaba, biz OurMine. Eh, Facebook bile hacklenebilir ama en azından güvenliği Twitter'dan daha iyi." Açıklamasını yaparak büyük bir tartışmayı başlatmış oldu.

Facebook'tan 50 Milyon Kullanıcı Hesabı İçin Açıklama Geldi

Instagram sayfasından ise logolarını paylaşan bilgisayar korsanlarının saldırısı kısa bir süre sonra sonlandırılsa da bu durum dünya çapında büyük bir yankı yarattı. Bazı kullanıcılar bilgisayar korsanlarının bu eylemini eğlenceli bulurken, bazı kullanıcılar ise tehlikeli buldu.

Yaptığı açıklamada saldırıyı doğrulayan Twitter’ın bir sözcüsü "Hesaplar üçüncü taraf bir platform aracılığıyla hacklendi. Sorundan haberdar olur olmaz, güvenliği ihlal edilmiş hesapları kilitledik ve Facebook'taki ortaklarımızla geri yüklemek için yakın bir şekilde çalışıyoruz." Sözleriyle durumu anlatmaya çalışırken konuyla ilgili Instagram'dan henüz bir açıklama gelmedi.


Facebook'un geleceği Instagram'da! Instagram'ın son çeyrek kazancı dudak uçuklatıyor!Facebook'un geleceği Instagram'da! Instagram'ın son çeyrek kazancı dudak uçuklatıyor!

PAYLAŞ