Facebook'un Tanışma Uygulaması Hakkında Bilmeniz Gerekenler - Haberler - indir.com

Facebook'un Tanışma Uygulaması Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-01 08:55:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Dünyanın en çok kullanıcı sayısına sahip olan Facebook’un yeni girişimlerini görmeye devam ediyoruz. Uygulamasına birçok şeyi entegre eden şirket şimdi ise bir tanışma uygulaması geliştiriyor. İlk olarak Kolombiya da kullanıma sunulacak uygulama hakkında bilmeniz gereken şeyleri sizler için listeledik. Tinder, Ginge ve OKCupid gibi birçok tanışma uygulamasından farklı bir yapıda gelmesi bekleniyor. Özellikle Facebook’un başarılı algoritması ve özellikleri sayesinde kullanıcılara hizmet sunması bekleniyor. Kişisel bilgilerin gizliliğine de oldukça fazla önem veren Facebook’un bu tanışma uygulaması neler sunacak gelin bakalım.

Sağ ve Sola Kaydırma Sistemi Olmayacak

Facebook’un bu tanışma uygulaması tıpkı Tinder gibi kaydırmalı bir sisteme sahip olmayacak. İlişkilere ve kişi özelliklerine önem verecek olan uygulama ortak içeriklere önem gösterecek. Yapay zeka ve algoritmanın da Facebook’un eşleşmelerine yardım edeceği ifade ediliyor.

Uygulama Facebook İçinden Aktif Edilecek

Bu tanışma uygulaması için ekstra bir araç indirmeye ihtiyaç duyulmayacak. Facebook üzerinden bu tanışma özelliği aktif edilerek kullanılmaya başlanabilecek. Ayrıca kullanıcılara çeşitli zevk ve özelliklere göre önerilere sunulacak.

İlişki Durumu

Facebook üzerinde yaklaşık olarak 200 milyonun üzerinde kullanıcının ilişki durumu bekar olarak seçili olduğu ifade edildi. Bu durumun ise aranan ilişkileri bulmakta daha yardımcı olması bekleniyor.

Tanınan Kişiler Önerilerde Gözükmeyecek

Facebook’un bu uygulamasında sağlayacağı algoritma ile kullanıcılar arkadaşlarını veya arkadaşlarının arkadaşlarını öneriler dışında tutabilecekler. Bu sayede bir tanıdık ve ortak isimler önerilerden devre dışı bırakılmış olacak. Bu sayede karşınıza çıkacak olan kişiler tanımadığınız insanlardan oluşacak.

Diğer Özellikler

  • Facebook arkadaşlarınıza size sizin için gözüken öneri ve ilişki arayışlarınız gösterilmeyecek.
  • Günlük beğenme limiti 100 kişi ile sınırlı olacak. Ayrıca sınırlı sayıda soru sorma hakkın gibi seçenekler bulunacak.
  • Sadece mobil uygulamada yer alacak olan bu özelliğin bulunan konuma maksimum olarak 100 km’lik bir menzil ile kullanıcı önerisi sağlanacak.
  • Kullanıcılar profillerine Instagram veya Facebook üzerinden fotoğraflar ekleyebilecekken en fazla ise 20 adet soruya cevap koyabilecekler.
  • Uygulamada dini inanç, yaş, boy ve çocuk durumu gibi çeşitli filtrelemeler yapılabilecek.
  • Facebook’ta engellemiş olduğunuz kişiler bu tanışma uygulamasında bir daha gözükmeyecek.
  • Bir sonraki öneriyi görmek için gösterilen kişiyi ilgilenmediğinizi işaretlemek yada o kişiye mesaj atmanız gerekecek.
  • Facebook’un bu tanışma uygulamasındaki mesajlaşmalar Messenger değil, Facebook Dating’in mesajlaşma alanında gerçekleşecek. Mesaj geldiği zaman ise uygulamada yeni bir sekme açılacak.
  • Uygunsuz içerikler göndermek ve stalk yapmak mümkün olmayacak.
  • İsim ve yaş harici gözüken bilginiz olmayacak.
  • Son olarak uygulama Güney Amerika bölgesinde online tanışma uygulamaların daha yoğun kullanımından ötürü ilk olarak test süreci Kolombiya’da gerçekleşecek.

Bir süre sonra ise Facebook Dating uygulamasının tüm kullanıcılara kullanmak üzere sunulması bekleniyor. Bakalım Facebook’un girişmiş olduğu bu online tanışma servisi ile ne derece ilgi görecek.





PAYLAŞ