Facebook'un reklam gelirleri Apple yüzünden düştü - Haberler - indir.com

Facebook'un reklam gelirleri Apple yüzünden düştü

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-23 13:00:20
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Facebook, Çarşamba günkü bir blog yazısında reklamverenlere, Apple’ın iOS işletim sisteminde yaptığı gizlilik değişikliklerini gerekçe göstererek iPhone’lardaki reklam performansını düştüğünü söyledi.

Facebook, farklı reklamverenler için “geniş bir aralık” olduğunu belirterek, üçüncü çeyrekte Apple’ın iOS’unda web dönüşümlerini yaklaşık %15 oranında düşüş yaşandığını bildirdi.

Apple gizlilik portalını yenilediApple gizlilik portalını yeniledi

Hatırlarsanız Apple'ın gizlilik etiketleri ve uygulamaların kullanıcı verilerini takip etmek için kullanıcı onayına mecbur olmalarına yönelik değişiklikleri en çok Facebook'tan tepki çekmişti. Şirket bu yeni özelliklerin reklam gelirlerini düşüreceği yönünde oldukça endişeliydi ki yapılan son açıklama bu endişelerin gerçeğe dönüştüğünü gösterdi.

Apple’ın Facebook’u tehdit ettiği öğrenildi

Facebook Ürün Pazarlama Başkan Yardımcısı Graham Mudd bir blog yazısında, “Satışlar ve uygulama yüklemeleri gibi gerçek dünya dönüşümlerinin birçok reklamveren için bildirilenden daha yüksek olduğuna inanıyoruz” dedi.

Facebook hisseleri Çarşamba sabahı %2′den fazla düştü.

Facebook CFO’su David Wehner, iOS değişikliklerinin şirketin Temmuz ayı kazanç çağrısı üzerindeki potansiyel etkisi konusunda uyardı ve üçüncü çeyrekte değişikliklerin daha büyük bir etkisini görmeyi beklediğini söyledi. Apple’ın güncellemesi, iPhone ve iPad kullanıcılarının bir uygulamayı ilk başlatırken izlenmeyi seçmeleri gerekmesini sağladı. Özel izleme, Facebook ve diğer uygulamaların kullanıcılara daha kişiselleştirilmiş reklamlar sunmasına yardımcı olur.

 Mudd, Çarşamba günkü blog yazısında, ”İşlediğimiz kişisel bilgi miktarını en aza indirirken, kişiselleştirilmiş reklamlar göstermemize ve bunların etkinliğini ölçmemize izin verirken, gizliliği artıran yeni teknolojiler geliştirmeye yönelik uzun yıllara dayanan çabamız konusunda iyimseriz” dedi .

Bu arada Facebook, reklamverenlerin reklam performanslarını daha iyi anlamak için yapabilecekleri birkaç işlem önerdi. Bunlar, gecikmelere izin vermek için verileri analiz etmek için daha uzun süre beklemek ve ek ölçüm araçları kullanmak gibi çözümlerden oluşuyor.

Ek olarak şirket, tatil sezonu öncesinde boşlukları raporlamaya yönelik yatırımları hızlandırmak da dahil olmak üzere, reklam performansı ölçümünü iyileştirmek için halihazırda çalıştığını söyledi.


Mark Zuckerberg Apple gizlilik konusunda kullanıcılara yalan söylemekle suçluyorMark Zuckerberg Apple gizlilik konusunda kullanıcılara yalan söylemekle suçluyor

PAYLAŞ