Facebook'un Libra dolandırıcılarıyla başı dertte - Haberler - indir.com

Facebook'un Libra dolandırıcılarıyla başı dertte

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-23 13:37:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Facebook’un yakın zamanda kripto para birimi olacak olan Libra ile başı derde girmiş durumda. Hem iş piyasasında hem de ABD Senatosu üyeleri tarafından kötü eleştiriler alan kripto para birimi Libra, henüz merkezleşmediği için yeterince güven sağlayabilmiş değil. Facebook’un bu yeni sanal para birimi Libra’nın 2020 yılında ortaya çıkması beklenirken, Washington Post gazetesinde eleştirilmiş durumda. Washington Post tarafından Facebook ve Instagram’da yer alan bazı sayfaların daha şimdiden kullanıcıları kandırmak için bu markaların resmi pazarlama fotoğraflarını, tasarımlarını ve hatta Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’in bile görüntülerini kullandığı açıklanıyor.

Sahte Libra Dolandırıcılığı ile Mücadele

Libra için Facebook'a gerek olmayacakLibra için Facebook'a gerek olmayacak

Raporlara göre Libra’nın satımı noktasında tıpkı bir yetkili merkezmiş gibi davranılıyor. Facebook ise kendi platformunda olan bu dolandırıcılığı ve sahteciliği denetleme noktasında bir sorumluluğu bulunuyor. Yönetim tarafında ise ihbar edilen sayfaların kapatıldığı belirtiliyor. Ancak ihbar edilmeyen sayfaların ise sadece incelendiği ifade ediliyor. Bir Facebook sözcüsü tarafından şu sözler dile getirildi:  “Biz, bizim politikalarımızı ihlal eden reklamların ve sayfaların farkına vardığımızda, onları ortadan kaldırıyoruz. Platformlarımızdaki dolandırıcılık hareketlerini tespit eden sistemimizi iyileştirmek için de sürekli çalışıyoruz.”

Ayrıca bir Twitter kullanıcısı tarafından da yine bulunan bir sayfanın gerçek olmadığını ve bunu görünce ise Facebook’un rakibi olarak kullanıldığını ifade etti. Facebook sanal para birimi Libra ile başı dertte olmaya devam ederken, şirketin ne zaman bu sistemi sunacağı henüz belli olmuş değil.  


İngiltere'den Librayı inceleme talebi geldiİngiltere'den Librayı inceleme talebi geldi

PAYLAŞ