Facebook'un Kullanıcı Verilerini Sızdırma Skandalı Devam Ediyor - Haberler - indir.com

Facebook'un Kullanıcı Verilerini Sızdırma Skandalı Devam Ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-23 10:05:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Facebook kullanıcı verileri ile alakalı skandalları devam ediyor. Sosyal medya devinin 50 milyon kişinin verilerini sızdırması ile alakalı büyük tepkiler gelmeye devam ediyor. Bu skandalları ortaya çıkartan İngiliz şirket çalışanı Chris Wylie olmuştu. Facebook tam 2 milyarı geçkin kullanıcı sayısına sahip bir platform olarak biliniyor. Şirket kullanıcıların detaylı bilgilerine sahip olurken politik tavırlar, tercihler, hoşlanılan şeyler gibi birçok içerik Facebook tarafından depolanmaya devam ediliyor.

2016'da gerçekleştirilen ABD Başkanlık seçimlerinde Rus kontolüne sahip reklam ajanslarına satılan reklam ve halkın tercihlerine etki sağladığı ortaya çıkmış ve eleştirilmişti. Şimdi ise bir şirket tarafından ABD seçimleri öncesinde araştırma yapmak adına Facebook hesabıyla giriş yapılacak bir uygulama geliştirildi. Uygulamaya giriş yapıp anket dolduran kullanıcılar ile beraber yaklaşık 50 milyon kişi verilerinin şirket tarafından ele geçirildiği belirtildi.

Bu durum Facebook'un güvenlik ve gizlilik ihlaline ters bir durum olurken, sosyal medya devi şu dönemlerde milyonlarca dolar kaybetmiş durumda. 28 Yaşındaki Wylie ise 'Facebook sizi internetten yok edebilir' sözlerini dile getiriyor. Ayrıca kullanıcı verilerinizin üçüncü taraf uygulamalar tarafından ele geçirilebileceği de belirtiliyor. Facebook ile giriş yapmanızı sağlayan uygulamaların ilerleyen dönemlerde büyük tehlikelere neden olabileceği de belirtiliyor. Facebook cephesi ise bu durumlara karşılın henüz bir açıklama yapmış değil.





PAYLAŞ