Facebook'un Kripto Parasına İtiraz Geldi! - Haberler - indir.com

Facebook'un Kripto Parasına İtiraz Geldi!

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-19 14:02:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Facebook'un geliştirmekte olduğu kripto para birimi Amerika Birleşik Devletleri siyasilerinden büyük bir tepki çekti!

Facebook bildiğiniz üzere uzun bir süredir kendi kripto para birimini çıkarmak için büyük bir uğraş sar ediyor. Facebook’un bu konu ile ilgili olarak attığı adımlar da yavaş yavaş resmiyete kavuşuyor derken, Amerika Birleşik Devletleri’nin siyaset politikasında önemli bir yere sahip olan partiden “Dur” uyarısı aldı. Facebook’un Libra para birimini tehlikeli olan parti, söz konusu projenin derinlemesine araştırılmasını istiyor. 

Facebook'un Kripto Para Birimi İçin Tarih Belli OlduFacebook'un Kripto Para Birimi İçin Tarih Belli Oldu

Facebook’un Libra’sına Tepki! 

Facebook'un Kripto Parası Libra Duyuruldu

Facebook’un önümüzdeki sene kullanıma sunmak istediği Libra para, kendi özel sana cüzdanı olan Calibra’yla birlikte paket olarak kullanıcılara sunulması planlanıyordu. Konu ile ilgili olarak öncelerinde kongre üyesi ile karşı karşıya gelen Mark Zuckerber, şimdi de “Mali Hizmetler Komitesi Temsilci Üyesi”; Maxine Waters’la karşı karşıya geldi. Meclis üyesi Waters’, Facebook’un bu hamlesi için ““Facebook, kontrolsüz genişlemesine devam ediyor ve haddini aşacak derecede kullanıcılarının yaşamlarında yayılmaya devam ediyor.” açıklamasında bulunarak tepkisini dile getirdi 

Facebook’un geniş kullanıcı kitlesi düşünüldüğünde doğru bir noktaya değinen Waters, gelecek dönemlerde Facebook’un bu projeyle Amerikan’ın önemli borsa alanlarından birinde olmasına karşı çıkması gayet normal karşılanabilecek bir durum.  

Bu nedenle Facebook’un kurucusu Zuckerberg’e acil eylem bırakma talebinde bulunan Waters, Zuckerberg’ün ve Facebook ekibinin adının karıştığı skandalları hatırlattı. Herkesin aklındaki soru işaretine değinen Waters, şirket kurucusuna veri saklama ve veri koruma gibi önemli konularda da güvenmediğini dile getirerek Cambrige Analytica olayını hatırlattı. 

Facebook 1.5 milyon kullanıcısının bilgilerini izinsiz sunucusuna aktarmış

Cambrige Analytica olayını bilmeyenler ya da hatırlamayanlar için açıklayalım. Facebook’un geçmiş dönemlerde isminin karışmış olduğu en büyük skandallardan biriydi. Facebook’un kullanıcı verilerini siyasi partilerle paylaşmaktan suçlanan Cambrige Analytica’nın CEO’su görevden alınmış ve Facebook ciddi anlamda hisse kaybetmişti. 

Waters, Cambrige Analytica olayı hakkında, kullanıcı verilerin korunması konumunda Facebook’ güvenmediğini, şirketin bu konuda başarısız olduğunu ve bu nedenle Facebook’un bu projeyi durdurması gerektiğini dile getirdi. 

Facebook Güven Vermiyor! 

Facebook, WhatsApp'ta transfer yapabileceğiniz bir kripto para geliştiriyor

Kripto para biriminin, yatırımcılar ve tüketiciler arasında ekonomik dinamiği sağlamak için güçlü bir nokta olduğunun altını çizen Waters, Facebook’un bu noktada düzenleyici alt yapıdan yoksun olduğunu ifade ederek, meslektaşlarını da, Yasaları yapan kişiler; mahremiyet, ulusal güvenlik, siber güvenlik, siber riskler ve kripto para biriminin getirdiği riskler hususunda ciddi olmalı.” sözleriyle uyardı. 

Waters’ın yanı sıra, Facebook’un kripto para birimine karşı tepki gösteren isimlerden biri de, Amerika Birleşik Devletleri Senatörü, Sherrod Camphell Brown’dan geldi. Brown günümüzde sosyal medyaların elinde bulundurduğu güçten olumsuz bir şekilde söz ederek, Facebook’un çok güçlü ve çok büyük olduğunu dile getirirken, şirketin elinde bulundurduğu gücü iyi niyetle kullanmadığını belirtti. Facebook’un kullanıcılarının verilerini korumadan kullandığını ifade eden Brown, kripto para birimiyle ilgili olarak devletin üst düzey yetkilileri ile görüşeceğini ve Facebook’un kendi İsviçre bankasından daha riskli olan bu projenin hayata geçmesine izin vermeyeceklerini açıkladı.  

Facebook kullanıcı şifrelerini korumuyor!

Facebook ise tüm bu tepkiler karşısında, proje ilerledikçe millet vekillerinin akıllarında olan soruları cevaplamayı dört gözle beklediğini dile getirerek oldukça sakin bir tavırla yanıt verdi. Facebook’un bu sakinliğinin nedeni aldığı tepkilerden kaynaklanabilecek olmasının yanı sıra, projeyi hayata geçirmeye olan inançları da akıllarda soru işareti bıraktı. İlerleyen dönemlerde Facebook, kripto para birimini hayata geçirebilecek mi, yoksa bu konu ile ilgili olarak ne gibi engellemelerle karşılaşacak bunu hep birlikte göreceğiz. 

 


İlgili uygulamalar
Facebook'ta Mark Zuckerberg İçin Oylama ZamanaFacebook'ta Mark Zuckerberg İçin Oylama Zamana
Sahte Kripto Para Cüzdanları Tehlikesi BüyüyorSahte Kripto Para Cüzdanları Tehlikesi Büyüyor

PAYLAŞ