Facebook'un kripto para pirimi Libra kan kaybediyor; Visa, Mastercard ve eBay projesinden ayrıldı - Haberler - indir.com

Facebook'un kripto para pirimi Libra kan kaybediyor; Visa, Mastercard ve eBay projesinden ayrıldı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-14 11:49:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Facebook ‘un yasal engeller ve düzenlemeler nedeniyle bir türlü piyasaya süremediği kripto para olan Libra güç kaybetmeye devam ediyor. Libra’nın güçlü ortaklarından Visa, Mastercard ve eBay Libra’dan çekilme kararı aldı! 

Bildiğiniz üzere Facebook’un kendi kripto parasını çıkarma isteği yıllardır devam etmekte. Bu konu hakkında bu senenin başlarında bir adım atan sosyal medya devi kripto parasının adını resmi olarak duyurmuştu. Libra’nın piyasaya çıkacağı haberi bazı şirketler için bir fırsat değerindeyken Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere Almanya, Fransa gibi birçok Avrupa ülkesi yönetimi tarafından hoş karşılanmadı.  

Libra Coin Hakkında Bilmeniz Gereken 5 BilgiLibra Coin Hakkında Bilmeniz Gereken 5 Bilgi

Yasal yaptırımlara tabi tutulamayacak ve denetlemesi güç olacak olan Libra’nın kara para aklamada kullanılabileceği endişesi hakimdi. Bunun yanı sıra gizlilik konusunda pek de hassas olmadığı bilinen şirketin, Libra ve Calibra cüzdan ile birlikte kullanıcı verilerini nasıl güvende tutacağı da merak ediliyordu. Bu konuda ilk açıklama House Finansal Hizmetler Komitesi Başkanı Waters’dan gelmişti. Yasal koruyucular Facebook’u Libra konusunda geri çekilmeye çağırsa da bu konuda elini sağlamlaştırmak isteyen şirket, kendisini Libra’nın ana yöneticiliğinden ayırarak “Libra Association” nı kurarak iş ortakları buldu. Ve böylece Facebook’u sadece Libra kullanım alanlarından biri haline getirdi 

Libra başlamadan son bulabilir! 

Uber, Amazon, Visa, Mastercard, eBay gibi güçlü şirketlerin destek verdiği Libra son dönemlerde yasal düzenlemelerin engelinden dolayı güç kaybetmek üzereydi. Henüz bir gelişme yaşanmamasından endişeli olan ortakların projeden ayrılmak istediği yaklaşık iki ay önce gündeme gelmişti ki birkaç gün önce PayPal’ın ardından Visa, Mastercard ve eBay’in Libra iş ortaklığından ayrıldığı öğrenildi. 

Facebook Libra'yı destekleyecek para birimleri belli oldu

Libra’nın güç kaybetmesindeki en büyük etkenlerden birinin de Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump olduğunu söylemek yanlış olmaz. Çünkü Donald Turmp, Libra’nın başlangıcından itibaren bu projeye tamamen karşı olduğunu net bir şekilde dile getirmişti. Ve aylar süren düzenlemeler sonucunda Libra’nın hala bir gelişme kaydedememesi iş ortaklarını pes ettirdi. 

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Visa sözcüsü, şirketin şuan da Libra projesine katılmama kararı aldığını dile getirerek, Visa’nın bu konuda beklemeye devam edeceğini belirtti. Şirketin nihai kararını Libra’nın düzenleyici beklentilerini karşılayabilme evresine geldiğinde ve bunun yanı sıra Libra hakkındaki diğer faktörlerinde ortadan kalktığında belirleyeceğini dile getiren şirket sözcüsü bu kararın kesin olup olmadığının Libra’nın kaderine bağlı olduğunu belirtmiş oldu. 

eBay projeye geri dönmeyebilir! 

Libra'daki belirsizlik projeyi çıkmaza sokuyor

eBay ise yaptığı açıklamada Libra projesine saygı duyduklarını dile getirerek ancak şirketin Libra’nın kurucu üyesi olarak devam etmemeye karar verdiğini ve şuanda müşterileri için ödeme deneyimini ortaya çıkarmaya odaklandıklarını dile getirdi. 

Son dönemlerde Libra projesinden bu kadar şirketin ayrılması da, Libra’nın yasal olmayan işer için kullanılabilme ihtimalinin olduğu düşüncelerin artmasına neden oluyor. Bun a neden olabilme ihtimali ise bir konu ise Facebok’un kullanıcı verilerine karşı olan gizliliğe önem vermeyen tutumu. Libra cephesinde neler yaşanıyor tam olarak bilmesek de proje eğer bu şekilde güç kaybetmeye devam ederse Facebook’un Libra’sı daha başlamadan sonlanabilir. 


İlgili uygulamalar
Facebook'un Libra dolandırıcılarıyla başı dertteFacebook'un Libra dolandırıcılarıyla başı dertte
Facebook Libra'yı destekleyecek para birimleri belli olduFacebook Libra'yı destekleyecek para birimleri belli oldu

PAYLAŞ