Facebook'un Kripto Para Birimi İçin Tarih Belli Oldu - Haberler - indir.com

Facebook'un Kripto Para Birimi İçin Tarih Belli Oldu

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-24 17:40:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Dünyanın en popüler internet sitelerinden biri olarak uzun süredir hayatımızda olan Facebook, ortaya atılan bilgilere göre kendi kripto para birimini oluşturacak. Facebook'un kripto para birimi ile farklı bir sistem üzerinden ödeme alanı inşa etmeyi hedefliyor. Söz konusu bu ödeme sistemi sayesinde özellikle de site üzerinden reklam verenle için büyük bir kolaylık sağlanacak. Herkes tarafından bilindiği üzere kripto para sistemi birçok alanda aktif olarak kullanılıyor. Şimdi ise kripto parayı kendi bünyesinde kullanmayı tercih eden şirketlerden biri de Facebook oldu. 

Facebook kripto para birimi kuruyor

Dünyanın en büyük sosyal medyası olma özelliğine sahip olan Facebook, kendi kripto para birimini kurarak yönetmeyi planlıyor. Bildiğimiz üzere Facebook üzerinden reklam veren bir çok şirket söz konusudur. Bu şirketlerin ödemelerininin kripto para birimi üzerinden yapılması planlanıyor. Söz konusu bu kripto para biriminin adının ise GlobalCoin olması bekleniyor. Kripto para seçeneğinin birçok alanda kullanılıyor olması Facebookk şirketini de harekete geçirdi. Uzun süredir üzerinde çalıştığı kripto para birimi devreye sokan Facebook, ödeme işlemlerini de bu birim üzerinden gerçekleştirmeyi düşünüyor. Söz konusu GlobalCoin, Facebook şirketinin aylık 2,4 milyar kullanıcısını dolar ve diğer uluslararası para birimini dijital paraya dönüştürmelerini sağlayacak. Şirket bu sayede banka hesabına ihtiyaç duymadan ödeme yapmak ya da para transferi işlemlerini kolaylıkla halletmek için bu sistemi kullanabilecekler.

Facebook Veri Skandalından Sonra Eleman Bulmakta ZorlanıyorFacebook Veri Skandalından Sonra Eleman Bulmakta Zorlanıyor

Geçtiğimiz ay içerisinde Facebook şirketinin kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg, İngiltere Merkez Bankası valisi Mark Carney ile söz konusu bu konuyu görüşmek adına Carney'in yanına gitti. Bunun yanı sıra aynı zamanda Zuckerberg, kullanıcıların para gönderme işlemlerini yapmak ve bu işlemi de tamamen ucuz bir şekilde gerçekleştirmek için, güvenli bir sistem oluşturmak üzere Western Union da dahil para transfer firmaları ile görüşmeler gerçekleştiriliyor. Geçtiğimiz yıl içerisinde yayınlanan raporun içeriklerine göre, Facebook şirketinin bu söz konusu kripto para projesinin WhatsApp üzerinden yapılacağı hakkında bilgiler mevcuttu. Facebook kendi kripto para birimi sayesinde WhatsApp uygulaması üzerinden de para transferi işlemlerini mümkün kılacak. Fakat elde edilen bilgilere söz konusu bu proje şu an için askıya alınmış gibi gözüküyor. Fakat sosyal medya devi Facebook'un kripto para üzerinde çalıştığının kesin olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

Geçmişe baktığımızda Facebook, kripto para kavramı üzerinde uzun zamandır çeşitli çalışmalara imza atıyor. Planları gereğince araştırmalar yapıyor ve kripto ile ilgili projelerine odaklanıyor. Dolar ya da euro gibi para birimlerini tercih etmektense kripto para birimi kullanmayı seçen Facebook, yakın zamanda bununla ilgili daha detaylı çalışmalara imza atacak gibi gözüküyor. Facebook, kendi platformları üzerinde yapılacak olan tüm işlemlerde kendi para birimi kullanarak ödeme işlemlerini kolaylaştıracak. Ortaya çıkan bilgilerin doğruluk payı varsa eğer Facebook, kripto para birimi 2020 yılında kullanıma sunacak. Son derece yenilikçi bir sistem üzerinde çalışan Facebook, bu sistem sayesinde hem kullanıcılarına hem de reklam verenlere kolaylık sağlayacak seçenekler sunmuş olacak. 


Facebook Veri Skandalı Mağdurlarına Tazminat Yolu AçıldıFacebook Veri Skandalı Mağdurlarına Tazminat Yolu Açıldı

PAYLAŞ