Facebook'un Instagram benzeri Mağaza sekmesi için yayınladığı video - Haberler - indir.com

Facebook'un Instagram benzeri Mağaza sekmesi için yayınladığı video

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-26 18:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Popüler sosyal medya uygulamalarında son dönemde alışveriş sistemleri görmeye devam ediyoruz. Özellikle Instagram’ın kazanmış olduğu alışveriş özelliği bir hayli kullanılmaya devam ediliyor. Şimdi ise Facebook, Instagram’a sunmuş olduğu bu özelliğini ana uygulamasına getiriyor. Artık beğenmiş olduğunuz ürünleri Facebook üzerinden arayabilecek ve satın alabileceksiniz. Çevrimiçi alışveriş desteklerini sosyal medya servislerine entegre etmeye devam eden Facebook, bu sistemi Instagram’ın bir parçası haline getirmeyi başarmıştı. Bugün itibariyle ABD’de yeni bir test programı başlayan Facebook, mobil uygulamasına mağaza sekmesi eklemiş durumda.

Bildiğiniz üzere Facebook, Instagram’a eklediği mağaza özelliği ile kullanıcıların ürünleri görüntülemesine, satın almasına veya kaydetmesine olanak sağlıyor. Söz konusu bu test ile beraber bu özellikler Facebook uygulamasına dahil edilmiş durumda.

Facebook Covid-19 hakkında yanlış bilgilendirme yapan milyonlarca paylaşımı sildiFacebook Covid-19 hakkında yanlış bilgilendirme yapan milyonlarca paylaşımı sildi

Facebook’un Mağaza sekmesi uygulamaya geldi

Resmi sitesi üzerinden yapılan açıklamada Facebook topluluğuna özel bir alışveriş deneyimi sunmak istediklerini ifade eden Facebook, buna rağmen Facebook Mağaza’da temelde Instagram’ın alışveriş özelliğine benzer deneyimler sunuyor. Henüz test aşamasında olan Facebook Mağaza ile kullanıcılar, WhatsApp, Messenger veya Instagram DM üzerinden satıcılar ile iletişime geçebilecekler. Bu kapsamda Facebook, satıcılar ile alıcılar arasında aktif bir iletişim oluşturmuş olacak.

Facebook bu esnada ana uygulamasında Mağaza özelliğini test etmeye başlarken bir yandan ise Instagram’daki alışveriş özelliğini geliştirmeye devam ediyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre Instagram’daki satıcıların ödeme işlemlerini yine Instagram uygulaması üzerinden tamamlanmasına imkan tanıyan Checkout özelliği, yakında ABD’deki gerekli yasal işlem koşullarını tüm satıcılar tarafından kullanılabilecek. Özelliğin Türkiye’deki satıcılar için aktif olup olmayacağı ise henüz bilinmiyor. Ancak bir hayli popüler olan bu mağaza destekleri Facebook’da da oldukça kullanılması bekleniyor. Zaten benzeri bir sistem yer alsa da, Instagram’da yer alan daha işlevsel özelliklere sahip mağaza desteğini artık Facebook’da da göreceğiz.


Oculus VR kullananların bir Facebook hesabına sahip olması zorunlu hale geliyorOculus VR kullananların bir Facebook hesabına sahip olması zorunlu hale geliyor
Facebook eski arayüz tasarımını eylülde sonlandırıyorFacebook eski arayüz tasarımını eylülde sonlandırıyor

PAYLAŞ