Facebook'un iki faktörlü kimlik doğrulamasında büyük hata! - Haberler - indir.com

Facebook'un iki faktörlü kimlik doğrulamasında büyük hata!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-06 11:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Sosyal Medya

Facebook skandalları ve veri toplaması nedeniyle zor günlerden geçerken, yeni bir hata daha paylaşıldı. İşte Facebook'ta dikkat çeken hata. 

İki faktörlü kimlik doğrulama nedir, neden kullanılır? 

Facebook Workplace’ten büyük başarı: 2 Milyon ücretli kullanıcı!Facebook Workplace’ten büyük başarı: 2 Milyon ücretli kullanıcı!

Facebook tarafından güvenlik adına kullanıma sunulan iki faktörlü kimlik doğrulama sisteminde hata tespit edildi. Konuyla ilgili yapılan paylaşımlarda Facebook’un sisteminde ciddi bir hata olduğu ifade edilirken kimlik doğrulama sistemine girilen telefon ile profil güvenliği ortaya çıkarıldı.

Facebook hatası ne ifade ediyor?

Kullanıcıların Facebook’ta iki faktörlü kimlik doğrulama seçeneğini kullanması adına telefon numarasını girmesi ve hesabı ile eşleştirmesi gerekiyor. Fakat girilen telefon numarasının ardından bu numaranın hangi hesap ile eşleştiğini kolay bir şekilde görmek bu konuda güvenlik zafiyeti yaratmış durumda.

Konuyla ilgili detayları Emojipedia'dan Jeremy Burge gündeme getirirken, konuyla ilgili "Yıllarca Facebook, iki faktörlü kimlik doğrulama için bir telefon numarası eklemenin yalnızca güvenlik amaçlı olduğunu iddia etti. Şimdi profiller bulunabiliyor ve bunu devre dışı bırakmanın bir yolu yok." dedi.

Bu çoğu kişi için büyük bir problem olarak görülmese de güvenliği ön planda tutan ve profil gizliliğini önemseyen kişiler için son derece rahatsız edici bir durum. Bu nedenle kişilerin bu hataya karşılık kendini koruması gerekiyor. Bu konuyla ilgili de çözümler paylaşılmış durumda. Öyle ki Facebook iki faktörlü kimlik doğrulama sisteminde, kullanıcıların girdiği telefon numaraları standart ayar olarak herkese açık bir şekilde kayıt altına alınıyor. Bu da kullanıcıların telefon numaralarına yönelik hiçbir güvenlik özelliği getirmiyor. Fakat yapılacak özel işlemler ile birlikte bu durumun önüne geçebilmek mümkün. Bunun için ise telefon numarasını sadece arkadaşlarla sınırlandırmak mümkün. Böylece telefon numarası üzerinden uygun bir güvenlik duvarı kurmak mümkün. 

Facebook, uygulamalardan izniniz olmadan veri alıyor 


İlgili uygulamalar
Facebook için profil verilerini temizleme aracı geliyor!Facebook için profil verilerini temizleme aracı geliyor!
Koyu Mod Facebook Messenger'a Geldi!Koyu Mod Facebook Messenger'a Geldi!

PAYLAŞ