Facebook'un güncel kullanıcı sayısı açıklandı - Haberler - indir.com

Facebook'un güncel kullanıcı sayısı açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-26 16:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Uygulama

Dünyanın en popüler sosyal medya ağlarından biri olan Facebook, geçtiğimiz aylarda yaşanan veri skandalı haberleriyle zor günler geçirdi. Fakat sosyal medya platformu, bu konu nedeniyle kabuğuna çekilmedi ve sürekli olarak güncellemeler yayınlamaya ve kullanıcılarını platformda tutma çalışmalarına devam etti. Platformdan gelen son verilere bakıldığında, Facebook'un yürütmüş olduğu b stratejide başarılı olduğu görüldü. Normal şartlarda tüm camia, Facebook'un yaşanan olayların ardından değer kaybederek düşüşe geçmesi bekleniyordu.  Fakat durum beklendiğinin tersi yönünde işledi ve Facebook, geçen yıla kıyasla bu yılın ikinci çeyreğinde kârını yüzde 31,4 oranında arttırmayı başardı. Bununla kalmayan Facebook'un kullanıcı sayısında artış olduğu gözlemlendi.

Facebook'un aktif kullanıcı sayısı 2,23 milyar olarak kaydedildi

Facebook'un bu yıl yaşanan veri skandalı olayı nedeniyle, geçtiğimiz yıla göre daha kötü bir kâr marjı elde etmesi ve kullanıcı sayısının düşmesi beklenirken, tam tersi oldu. Facebook, geçtiğimiz yılın ikinci çeyreğinde 9,32 milyar dolar gelir elde etmişti. Bu yıl aynı dönemde elde ettiği gelir ise yüzde 41,9 artarak 13,23 milyar dolar olarak kaydedildi.

Platformun aktif kullanıcı sayısı değerlendirildiğinde ise Nisan ve Haziran ayları arasında, kullanıcı sayısında artış olduğu görüldü. Haziran ayına bakıldığında, platformun aktif kullanıcı sayısının 1,47 milyar olduğu bilgisi verildi. Geçen yılla kıyaslandığında ise yine kullanıcı sayısının bu yıl yüzde 11 oranında arttığı gözlemlendi. Haziran'ın sonu ve Temmuz ayının başı itibariyle kaydedilen aktif kullanıcı sayısı ise 2,23 milyar olarak paylaşıldı. Yani platformun kullanıcı sayısındaki artış devam ediyor. Fakat tüm bu rakamlar geçen yıla göre daha yüksek olsa da Facebook'un beklediğinin altında oldu. Bu da platformun hisselerinin yüzde 8,9 oranında düşmesine ortam hazırladı.





PAYLAŞ