Facebook'un çiftler için geliştirdiği yeni mesajlaşma uygulaması

Facebook'un çiftler için geliştirdiği yeni mesajlaşma uygulaması "Tuned"

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-08 15:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Geçirdiğimiz şu günlerde sosyal izolasyon devam ederken, çiftler için özel bir alan olarak tanımlanan yeni mesajlaşma uygulaması App Store’daki yerini aldı. Facebook’un sahip olduğu bu yeni Tuned adı verilen uygulama, koleksiyon defteri benzeri tasarıma sahip olarak karşımıza geliyor. Uygulama ile partnerler birbirlerinin Spotify hesaplarına bağlanabilecek, fotoğraf paylaşabilecek ve durum ayarlayabilecekler. Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıktıktan sonra tüm dünyaya yayılarak bulaşan ve bugüne kadar 80.759 kişinin ölümüne sebep olan yeni tip koronavirüs salgını sebebiyle hükümetler ülkelerinde sosyal izolasyon kurallarını uygulamaya başladılar. Sosyal medya platformları da yeni duruma uygun uygulamalar geliştirmeye devam ediyor. Son olarak Facebook bir hamle gerçekleştirdi ve çiftler için yeni bir mesajlaşma uygulaması yayınladı.

App Store’daki yerini alan yeni mesajlaşma uygulaması Tuned, Facebook tarafından “çiftler için özel bir alan” olarak nitelendiriliyor. Tuned uygulaması çiftlere özel çevrimiçi koleksiyon defterine benzer tasarımı ile uygulamada Spotify hesaplarını bağlayabilirler ve durum ayarlayabilirler. Ayrıca birbirlerine fotoğraf veya sesli not da bu uygulama aracılığı ile gönderebilirler.

Facebook Facebook "Komşuya yardım" özelliğini yayınladı

Facebook’un yeni uygulaması Tuned yayınlandı

Tuned, Facebook’un geçtiğimiz yıl kurulan New Product Experimentation takımı tarafından geliştirildi. NPE’nin Tuned dışında uygulama mağazasında yer alan tek uygulama hobilere odaklı Hobbi bulunuyor. Daha önce geliştirilen bir başka uygulama olan Whale ise App Store’dan kaldırılmıştı. The Information’a konuşan bir Facebook sözcüsü, NPE uygulamalarının işe yarayıp yaramayacağını göreceklerini ve ters bir durumda ise NPE’nin kapatılabileceğini ifade ediyor. Tuned uygulamasının özellikle sosyal izolasyon sebebiyle birbirini göremeyen çiftler tarafından kullanılabileceği belirtiliyor. Tuned tamamen ücretsiz olurken üyelik için ise Facebook hesabına ihtiyacınız bulunmuyor. Ancak veri gizliliğinin Facebook’un elinde olduğunu belirtelim. Facebook’un bu yeni Tuned uygulaması şuan için App Store’dan indirilebilir durumda.


Facebook'a kullanıcı verilerini sızdıran Zoom mahkemelik oldu!Facebook'a kullanıcı verilerini sızdıran Zoom mahkemelik oldu!
Facebook Messenger'ın yeni masaüstü uygulaması yayınlandı!Facebook Messenger'ın yeni masaüstü uygulaması yayınlandı!

PAYLAŞ