Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg’in Şiddetle Tavsiye Ettiği 6 Bilimsel Kitap - Haberler - indir.com

Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg’in Şiddetle Tavsiye Ettiği 6 Bilimsel Kitap

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-13 13:01:02
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Liste

2015 yılının Ocak ayında kendine bir ödev veren Mark Zuckerberg, en az iki haftada bir kitap okumayı amaçlıyor.

Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg kendini geliştirmeyi seven bir kişidir. 2015 yılını kendisi için okuma yılı ilan eden Zuckerberg, iki haftada 1 kitap okumayı kendine ödev kıldı. Bu sayede hem çok kitap okuyacak hem de yeni bilgiler edinecekti. Kültür, tarih ve bilim üzerine bir sürü kitap okuyan Mark Zuckerberg, tüm bildiklerini farklı yorumlayıp, farklı düşünce biçimlerine yöneldiğini belirtti. Bu süreçte Zuckerberg' in mutlaka okunması gerektiğini belirten 6 bilimsel kitabı okur severler ile paylaştı.

1- Sapiens - Yuval Noah Harari

Zuckerberg bu kitabı okuduktan sonra kitaptan etkilendiğini Facebook hesabından beğeni cümleleri ile dile getirdi.

2 - Om Immunity - Eula Biss

Bilimsel bir kitap olan Om Immunity hakkında Zuckerberg şu sözleri paylaşmış: " Bu kitap bazı insanların aşıları sorgulamasının sebeplerini araştırıyor. Sonucunda mantıksal olarak şüphelerin neden asılsız olduğunu, aşıların aslında etkili ve güvenli olduğunu açıklıyor.

3 - The Player of Games ( Oyunların Oyuncusu) - Lain M. Banks

Zuckerberg'in önermiş olduğu bu kitabı aslında bilimsel bir kitap değildir. Kitabın içerisinde insanlığın tüm galaksiyi ele geçirmesi ve bütün zevklerin tadına bakarak dünyanın nasıl bir yer olduğunu anlatıyor. Zuckerberg' in kendi Facebook sayfasında bu kitabı ısrarla önermiştir. Ayrıca bu kitabı Zuckerberg' in dışında Elon Musk' da önerdi.

4- The Structure of Scientific Revolutions ( Bilimsel Devrimlerin Yapısı) - Thomas S.Kuhn

Kitap ilk olarak 1962 yılında yayınlanmıştır. Kitap bilim yazısı alanında önemli bir eser. Kitap içerisinde araştırma alanında bahsedilen atılımlar bir düşünme biçimi öneriyor olup ilerlemelerin günlük işlerin ayrıntılarından ayrı olarak yapıldığından bahsediyor.

5-  Genome ( Genom) - Matt Ridley

Zuckerberg kitap hakkında " Bu kitap insanlık tarihinin sosyoloji yerine genetik bakış açısı ile anlatmayı hedefliyor" dedi.

6- The Beginnig of Infinity ( Sonsuzluğun Başlangıcı ) - David Deutsch

Bu kitap bilim, sanat, politika ve insanların bilimsel metodları kullanarak gerçeği keşfetmelerini savunuyor.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ