Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg’in önerdiği 6 Kitap - Haberler - indir.com

Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg’in önerdiği 6 Kitap

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-25 20:00:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Sosyal Medya

Facebook kurucusu Mark Zuckerberg, aynı zamanda kişisel gelişimine de büyük önem veriyor. Zaman zaman yaptığı paylaşımlarla da farklı öneriler sunan Mark Zuckerberg, kitap önerilerini de ihmal etmiyor. İşte Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg’in önerdiği 6 Kitap.

1. Sapiens -Yuval Noah Harari

Türkiye’de de uzun süreden beri popülerlik kazanmayı başaran Sapiens, Homo Deus ile birlikte çok okunan ve aynı zamanda çok tartışılan kitaplardan birisi. İnsanlık tarihi ile ilgili çok fazla şey öğrendiğini söyleyerek bu kitabı öne çıkaran Zuckerberg kitap için profilinde şu mesajı yayınladı; “Sapiens’te yazar Harari, genetik mühendisliğinin ve yapay zekanın “insan” tanımını daha da akıcı hale getirdiği bir geleceğe bakıyor.”

Mark Zuckerberg'ün dünyanın en zenginleri listesindeki sırası değiştiMark Zuckerberg'ün dünyanın en zenginleri listesindeki sırası değişti

2. On Immunity -Eula Biss

Eula Biss tarafından yazılan On Immunity, aşılardan sağlık konusundaki pek çok bıçak sırtı konuya değiniyor. Zuckerberg’in kitap için yorumu ise şöyle; “Bu kitap bazı insanların aşıları sorgulamasının sebeplerini araştırıyor ve mantıksal olarak şüphelerin neden asılsız olduğunu, aşıların aslında etkili ve güvenli olduğunu açıklıyor.”

3. The Player of Games (Oyunların Oyuncusu) -Iain M. Banks

İnsanların hayatta istediği her şeyi yapması halinde dünyanın nasıl bir yer olacağına yönelik çıkarımların yapıldığı The Player of Games, konusu ile oldukça dikkat çekiyor. Zuckerberg’in üzerinde en çok durduğu kitaplardan birisi olan The Player of Games aynı zamanda Elon Musk tarafından da önerilmişti.

4. The Structure of Scientific Revolutions (Bilimsel Devrimlerin Yapısı) -Thomas S. Kuhn

Bilim alanındaki önemli eserlerden birisi olan The Structure of Scientific Revolutions, farklı düşünme biçimlerini de içeriyor. “Bilim ve teknolojinin ilerlemesinin toplumsal güçlerle ilgisini bizlere sunuyor.” diyerek kitap için değerlendirmede bulunan Zuckerberg ise bu kitabı da bol bol önerdi.

5. Genome (Genom) -Matt Ridley

İnsan genomu ile ilgili detaylı bilgilerin yer aldığı Genome, ilk günden bugüne kadarki süreçteki gelişimleri de ele alınıyor. Zuckerberg’e göre kitap ise şöyle; “Bu kitap insanlığın tarihini sosyoloji yerine genetik bakış açısıyla anlatmayı amaçlıyor” dedi.

6. The Beginning of Infinity (Sonsuzluğun Başlangıcı) -David Deutsch

Dünyada cevaplanması zor soruların yanıtlarının arandığı kitapta sanattan bilime kadar pek çok farkı alanda sorgulama yapabilirsiniz.

Facebook, Telefon Dinliyor mu? Zuckerberg Yanıt Verdi


İlgili uygulamalar
Mark Zuckerberg, Mark Zuckerberg, "Facebook Hikayeler" ile Snapchat'i bitirmek istiyor
Mark Zuckerberg Harvard'a Geri DönüyorMark Zuckerberg Harvard'a Geri Dönüyor
Mark Zuckerberg, Artık Facebook'ta EngellenebiliyorMark Zuckerberg, Artık Facebook'ta Engellenebiliyor

PAYLAŞ