Facebook'un Android sürümüne yeni özellikler geliyor - Haberler - indir.com

Facebook'un Android sürümüne yeni özellikler geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-08 19:01:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Son dönemlerde uygulama geliştirmeleriyle ön plana çıkan Facebook’un Android sürümü için yeni özellikler yolda.

Bugüne dek Android sürümünde pek çok değişiklikle kullanıcıların karşısına çıkan Facebook için geliştiriciler uygulamayı daha kullanışlı hale getirmek için çalışmamalarına devam ediyor. Gelen sızıntılara göre Facebook’un Android sürümünün arayüzü yakında yeni özelliklere sahip olacak. “XDA Decelopers”t tarafından aktarılan bilgilere göre Facebook, Android kullanıcıları için uygulamayı tek elle kullanmayı daha kolay bir hale getirmek üzere. Bunun için uygulamanın arayüzünü alt sekmelerle geliştireceği söylenen şirketin yeni özelliği ilerleyen zamanlarda kullanıma sunacağı da söyleniyor.

Facebook hesabı olmayanlarda canlı yayınları izleyebilecek!Facebook hesabı olmayanlarda canlı yayınları izleyebilecek!

Koronavirüs salgınıyla birlikte son dönemlerde pek çok iyileştirmelerle gündeme gelen Facebook, en son canlı yayınları tüm internet kullanıcılarının izlemesine imkan tanıyan bir özellik yayınlamıştı. Bunun yanı sıra yalan haberlerle ciddi bir mücadele içerisinde olan şirket, uygulamayı farklı özelliklerle geliştirmeyi de ihmal etmiyor. Android sürümün arayüzünde geçmişten günümüze dek pek çok değişiklik yapan Facebook, kullanıcılar için yeni bir özelliği test etmeye başlamış bulunuyor.

Şirketin kullanıcıları için yaptığı arayüz değişiklikleri uygulama için tam bir değişim anlamına gelmese de, yine de oldukça kullanışlı özellikler sunuyor. Pek çok kullanıcının “Reddit”e konuşmaya başladığı özellik hakkında henüz resmi bir açıklama yapmayan şirketin uygulama için en belirgin yeniliğinin arayüzde yapacağı değişiklik olduğu söylenmekte.

Facebook haber kaynağı yeniden güncelleme aldı

Şuanda Facebook mobil uygulamasında alt sekmelerin uygulamanın en üst bölümüne konumlandırılması pek çok kullanıcı için uygulamayı tek elle kullanmayı oldukça zor bir hale getiriyor. Ancak uygulamanın Android sürümünü kullanan bazı kullanıcılar bu özelliğin bir süre önce eski haline döndüğünü söylüyorlar. Buda Facebook’un yeni özelliği test etmeye başladığı anlamına geliyor. Şimdilik sadece belirli kullanıcıların erişimine sunulan bu özelliğin yakında uygulamanın Android sürümü için yayınlanması bekleniyor.


İlgili uygulamalar
Facebook Facebook "Komşuya yardım" özelliğini yayınladı
Facebook Messenger'ın yeni masaüstü uygulaması yayınlandı!Facebook Messenger'ın yeni masaüstü uygulaması yayınlandı!

PAYLAŞ