Facebook'un Android sürümü COVID-19 takibi özelliğine sahip olacak - Haberler - indir.com

Facebook'un Android sürümü COVID-19 takibi özelliğine sahip olacak

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-08 11:01:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Sosyal medya lideri olan Facebook hakkında yeni ortaya çıkan uygulama ekran görüntüleri, Android versiyonunun karanlık mod ve COVID-19 takibi özelliklerini alacağı aktarılıyor. Facebook Lite, Instagram ve WhatsApp yani Facebook'a ait olan tüm bu uygulamalar karanlık mod özelliği aldı. Fakat temel Facebook uygulamasında hala çeşitli eksiklikler mevcuttur. Ancak. 9to5Google tarafından elde edilen ekran görüntüleri Facebook Android uygulamasının karanlık mod özelliğinin neredeyse tamamladığını gösteriyor. 

Yakın bir zamanda kullanıma sunulacağı düşünülüyor

Konuyla ilgili olarak sızan ekran görüntülerine göre, UI ögeleri için koyu gri renk şeması ve Facebook uygulamasında bulunan siyah bir arka plan gösteriliyor. Bu bilgilere ek olarak aynı zamanda, kullanıcıları manüel olarak etkinleştirme veya telefonlardaki varsayılan sistem ayarlarına göre karanlık ve açık tema arasında otomatik olarak geçiş yapma seçeneğine sahip olacaklar. Fakat şöyle bir durum var ki Facebook uygulaması için bu özelliğin ne zaman sunulacağı hakkında henüz kesin bir bilgi yoktur. 

Facebook eski gönderileri silmenin yolunu açıkladıFacebook eski gönderileri silmenin yolunu açıkladı

Konuyla bağlantılı olarak ortaya çıkan bir diğer önemli özelliğin ise kullanıcılara korona virüs enfeksiyonu vakalarının sayısını anlatacak yerel bir COVID-19 takip bölümü olduğu gözler önüne seriliyor. Bu kısımdan da net olarak onaylanmış küresel çaptaki COVID-19 vakaları ve istatistikleri grafik olarak takip edilebilecek. Ayrıca dijital refah olarak adlandırılan ve Facebook'ta geçirdiğiniz süreyi takip etmenizi sağlayan kısmın ise kart görünümüne güncelleneceğini de belirtmekte fayda vardır. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadarla sınırlı olup gelecek günlerde daha fazla bilgi elde edilmesi bekleniyor.


Facebook Covid-19'la ilgili yanlış bilgileri gençlerin yaydığını düşünüyorFacebook Covid-19'la ilgili yanlış bilgileri gençlerin yaydığını düşünüyor
Facebook'taki fotoğrafları Google Fotoğraflar uygulamasına aktaracak araç yayımlandıFacebook'taki fotoğrafları Google Fotoğraflar uygulamasına aktaracak araç yayımlandı
Facebook devlet kontrollü içerikleri test ediyorFacebook devlet kontrollü içerikleri test ediyor

PAYLAŞ