Facebook'un akıllı gözlüğü yüz tanıma özelliğine sahip olabilir - Haberler - indir.com

Facebook'un akıllı gözlüğü yüz tanıma özelliğine sahip olabilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-01 11:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Popüler platform Instagram'da canlı soru-cevap etkinliği düzenleyen Facebook yetkilisi Andrew Bosworth, akıllı gözlüğe yüz tanıma teknolojisini eklemek gibi bir düşünceleri olduğunu dile getirdi. Ancak bu teknolojinin sunacağı potansiyel rahatsızlığın da göz önüne alınacağı, böylelikle gözlüklerinin teknoloji olmadan da piyasaya sürüleceği belirtildi. 

Sosyal medya dünyasının dev ismi olmasının yanı sıra bir teknoloji şirketi olarak da hizmet veren Facebook, akıllı bir gözlük geliştirme çalışmalarına da hızla devam ediyor. Ray-Ban ile beraber artırılmış gerçeklik gözlüğü geliştiren şirketlerin gözlüğü ne zaman kullanılacak henüz bilinmiyor. Bugün ise bu gözlükte yer alması beklenen teknolojiye dair bir açıklama geldi. Başarılı şirket Facebook'un gözlük için geliştirmeyi düşündüğü bu teknoloji esasında yepyeni bir oluşum değildir. Şirketin akıllı gözlüklerine entegre etmeyi düşündüğü bu teknoloji, günümüzde birçok cihazda yer alan yüz tanıma teknolojidir. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklama, Facebook'un Artırılmış Gerçeklik ve Sanal Gerçeklik bölümünün başkan yardımcısı Andrew Bosworth tarafından yapıldı.

Facebook'un akıllı saati 2022'de gelebilirFacebook'un akıllı saati 2022'de gelebilir

Yüz tanıma teknolojisi kullanılabilir de kullanılmayabilir de

Instagram üzerinde canlı olarak soru cevap etkinliği gerçekleştiren Bosworth, Facebook tarafından geliştirilen artırılmış gerçeklik gözlüğünün bu yıl çıkarılabileceğini dile getirdi. Söz konusu bu gözlüğün gelişiminin iyi yönde ilerlediğini dile getiren Bosworth, şirketin gözlüğe yüz tanıma teknolojisi eklemeyi düşündüğünü ifade etti. Bu bilgilerin ardından Bosworth, teknolojinin henüz kesinlik taşımadığını gösteren ifadelere yer verdi. Bu bilgilere ek olarak ise şirket, insanlar bu teknolojiyle rahat hissetmezlerse teknolojiyi gözlükten çıkarabilir. İnsanlardaki bu rahatsızlığın en büyük nedeni ise elbette gizlilik hakkındaki şüpheler olacak. Konuyla ilgili olarak açıklamalarına devam eden Bosworth, yüz tanıma teknolojisiyle ilgili olarak şüphenin artırılmış gerçeklik ürünlerinin kamera ve mikrofonlarının her zaman açık olmasından kaynaklı olduğunu dile getirdi. Facebook, bu teknolojiyi yasallık e gizlilik anlamında değerlendirmeye devam ederken gözlüğünün teknolojiye sahip olmayan halinin dahi ses getireceği belirtildi. 

 


Google ve Facebook'tan artık Avusturalya'daki haber sitelerine ödeme yapmak zorundaGoogle ve Facebook'tan artık Avusturalya'daki haber sitelerine ödeme yapmak zorunda
Facebook kullanıcılarının sağlık bilgilerinin toplanmasının önüne geçmeye çalışıyorFacebook kullanıcılarının sağlık bilgilerinin toplanmasının önüne geçmeye çalışıyor
Facebook, Avustralya ile ilgili kararında geri adım attıFacebook, Avustralya ile ilgili kararında geri adım attı

PAYLAŞ