Facebook'tan yeni topluluk ihlali kuralları - Haberler - indir.com

Facebook'tan yeni topluluk ihlali kuralları

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-27 12:05:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Sosyal Medya

Facebook geçtiğimiz ay ortaya çıkan kişisel verileri sızdırma sıkandalıyla ilgili olarak bir çok tepkiye maruz kalmıştı. Kullanıcılar tepkilerini o kadar yüksek sesle dile getirdiler ki bazı kullanıcılar Twitter üzerinden başlattıkları #deletefacebook kampanyası ile Facebook hesaplarını topluca silmeye karar vermiş ve bununla birlikte bazı ünlü isimler de Facebook hesaplarını silmişti. Kullanıcılarının güvenini kaybeden Facebook kaybolan itibarını yeniden toparlayabilmek için yeni hamleler yapmaya devam ediyor. Bu bağlamda popüler sosyal medya platformu Facebook , ne tür paylaşımlara izin verildiğini , hangi tür içeriklerin şikayet edilebileceğini ve siteden kaldırılabileceğini detaylı bir şekilde açıklayan şirket içi bir kılavuzu yayınladı.

Facebook yayınladığı bu kurallarla platformda yeni ilkelerin geldiğini ve konunun oldukça ciddiye aldığı belli oluyor. Yeni kurallarla birlikte Facebook kullanıcıları tarafından gelecek her türlü geri dönüşlerin önünü açacak.

Facebook firmanın topluluk standartlarını geliştirmekten sorumlu olan içerik politikaları ekibi yeni standartlarını kırmızı bir çizgiyle çekti. Yeni kurallara göre aralarında terörizm, nefret söylemi ve çocukların emniyeti gibi konularında uzman yetkililerin bulunduğu ,  dünyanın dört bir yanında çalışan 11 ofisteki çalışanlarıyla bu konuyu derinlemesine ele aldı ve yeni bir kılavuz yayınladı. Buna göre sosyal paylaşım sitesi Facebook, Topluluk Standartları ilkelerini ihlal edecek her türlü gönderi, resim ve diğer içeriklerin daha iyi belirlenmesi için yapay zekadan gelecek raporlardan yararlanacak.  Yapay zeka vasıtası ile elde edilen veriler 40' tan fazla dilde 24 saat çalışan "Topluluk Operasyonları" ekibi tarafından değerlendirilmeye alınıyor. Toplamda değerlendirme ekibinin sayısının 7.500 olduğu Facebook, geçtiğimiz yıla göre bu alanda %40 daha fazla eleman çalıştırıyor.

Alınan kararlarla insanların platformun kararlarına olan itirazlarda bulunabilmesi mümkün olacak ve kullanıcılara ek değerlendirme talebi oluşturabilme imkanı verilecek.





PAYLAŞ