Facebook’tan yapay zeka sözü! - Haberler - indir.com

Facebook’tan yapay zeka sözü!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-22 14:51:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Sosyal Medya

Yeni Zelanda’da yaşanan saldırı olayı sonrasında gözlerin çevrildiği Facebook, mücadele etmesine karşın tüm videoları önleyememişti. Şimdi ise Facebook tarafından yapay zekaya yönelik söz verildi. 

Facebook'ta Etkileşiminizi Arttırmak İçin 7 Basit Yöntem

Facebook, Watch Party'i DuyurduFacebook, Watch Party'i Duyurdu

Facebook için Yeni Zelanda’da 2 camiye yönelik yapılan terörist saldırısı aynı zamanda bir sınav oldu. Saldırı sonrasında sosyal ağda yayınlanmaya başlayan videolar için mücadele başlatan sosyal ağ devi, bu çalışmaları sonrasında yaklaşık 1.5 milyon videoyu sildi. Fakat yapay zeka sisteminin tüm videoları ve içerikleri silememesi, özellikle dış basında eleştirildi. Bu konuda değerIendirme yapan Facebook ise olayın nadir olduğuna vurgu yaparak sistemi geliştireceğinin sözünü verdi.

Facebook’tan savunma: Nadir bir olaydı!

Şirket tarafından konuyla ilgili basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasında özellikle üzerinde durulan konu, yaşanan olayın nadir olduğu oldu. Buna karşın yayınlanan videoların yanı sıra canlı yayın yapılmış olması ve bu canlı yayına engelin 17 dakika boyunca yapılamaması, eleştiri gelmesi adına yeterli oldu. Veriler göre 50 kişinin yaşamını yitirdiği saldırılarda, 17 dakika boyunca canlı yayın yapıldı. Facebook verilerine göre 200 kez izlenen bu videolar, yayın sonrasında ise 4 bin sınırını kısa süre içerisinde aştı. Videonun Facebook yapay zeka sistemlerinin ağına takılmaması nedeniyle müdahaleye geç kalan sosyal ağ platformu, bunun için yeni geliştirmeler yapacak ve böylece benzer olaylarda daha etkin bir şekilde mücadele verecek. 

Facebook, uygulamalardan izniniz olmadan veri alıyor


Facebook'un güncel kullanıcı sayısı açıklandıFacebook'un güncel kullanıcı sayısı açıklandı

PAYLAŞ