Facebook'tan yanıltıcı içerikler için dev mesai - Haberler - indir.com

Facebook'tan yanıltıcı içerikler için dev mesai

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-17 16:45:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Sosyal Medya

Facebook tarafından yayınlanan yeni bir rapor, şirkette yanıltıcı içerik için harcanan mesainin ne kadar çok olduğunu gözler önüne serdi.

Sosyal ağlarda aldatıcı ve yanlış içeriklerin yer alması, platformlar için ciddi bir itibar kaybına ve probleme yol açıyor. Yoğun bir mesai harcayarak hesap, grup ve sayfalara yönelik çeşitli yaptırımlarda bulunan sosyal ağlar, aynı zamanda özel algoritmalar geliştirerek de sistemin daha iyi bir şekilde hizmet vermesini amaçlıyor.

Aldatıcı İçerikler İçin 339 Yıllık Mesai Harcandı!

Facebook tarafından yayınlanan yeni bir raporda, şirketin yanlış ve yanıltıcı içerikler için ne kadar çok mesai harcadığı gözler önüne serildi. Yayınlanan yeni rapora göre şirket sadece 2020 yılı içerisinde yanıltıcı ve aldatıcı içeriklerle mücadele edebilmek adına 339 yıl süresi kadar çalışma gerçekleştirdi.

Mevcut çalışmalarda tüm personelleri tarafından içerik etiketleme çalışması gerçekleştiren Facebook, toplamda 3.2 milyon saatlik bir iş gücünü sadece içeriklerin tespit edilmesi için harcadı. Bu nedenle tüm personelleri ile birlikte oldukça zorlu ve uzun süren bir mesai yapan sosyal ağ, yaptığı çalışmalar neticesinde aldığı sonuçlar sayesinde sosyal ağın daha doğru bilgiler ile hizmet vermesini ve yanlış içerikler paylaşan kullanıcıların platformdan uzaklaştırılmasını sağladı 

Mesainin Büyük Bir Bölümü ABD İçeriklerinde Harcandı!

Yayınlanan raporda dikkat çeken detaylardan bir tanesi de yanlış ve aldatıcı içeriklerin en çok ABD'ye paylaşılması oldu. Açıklamalara göre mevcut mesainin 2.8 milyon saati yani yaklaşık 319 yılı sadece ABD sınırları içerisinde paylaşılan içeriklerin analiz edilmesiyle geçti. Üstelik şirketin Facebook’taki yaptığı çalışma sadece yanlış ve aldatıcı içeriklerin tespit edilmesi değil. Belirtilen çalışmanın dışında marka güvenliği, reklam verenlerin sakıncalı bulacağı içerikler ile birlikte reklamların yayınlanmaması gibi pek çok farklı çalışması ve kriteri yakından takip ediliyor. Bu nedenle de tüm bu operasyonlarda şirket çok ciddi bir emek ve zaman kaybı yaşıyor.

Doğru Bilgiler Daha Az İlgi Görüyor!

Raporda dikkat çeken bir diğer detay ise güvenilir bilgi olarak etiketlenen içeriklerin daha az ilgi görmesi. Kullanıcılar aldatıcı ve yanlış bilgiler içeren gönderileri gerçek gönderilere göre 6 kat daha fazla beğeniyor. Bu da platformlarda yanlış ve aldatıcı içeriklerin daha hızlı bir şekilde yayılmasını, çoğalmasını ve bilgi kirliliği yaratmasına yol açıyor.





PAYLAŞ