Facebook’tan Workplace için özel güncellemeler geldi - Haberler - indir.com

Facebook’tan Workplace için özel güncellemeler geldi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-11 16:40:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Facebook, geçtiğimiz gün düzenlediği etkinlik ile birlikte Facebook Workplace’te yaptığı yenilikleri de duyurdu. İşte yenilenen hali ile yeni Facebook Workplace.

Facebook, Flow adını verdiği yeni konferans ile ilk defa bir liderlik zirvesi düzenledi. Dünya genelinde zirveye katılım oldukça fazla olurken, zirvenin önemli gündem maddelerinden birisi de Facebook Workplace oldu.  Uzun zamandan beri Facebook Workplace bölümünün daha etkin bir hale gelebilmesi adına çalışmalarını sürdüren Facebook, yeni özellikler ile bu alanda değişimi başlattı.

Facebook'un Tanışma Uygulaması Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Facebook Workplace’te neler değişti?

Tanıtımdaki açıklamalara göre yenilenen Facebook Workplace’te en dikkat çeken bölümlerden birisi işletmeler için güvenlik durumu kontrolü. Şu anda Facebook’ta kullanımda olan güvenlik durumu kontrolü Facebook Workplace için de geliştirilmiş durumda. Facebook Workplace kısmında hedeflenen durum ise işverenlerin, çalışanların güvenliği hakkında bilgi alabilmesi. Sohbet bölümü üzerinden kolay bir şekilde görülebilecek güvenlik durumu sayesinde çalışanlar arasındaki güvenlik durumu da kontrol edilebilecek.

Bir diğer yenilik ise sohbet bölümünde gerçekleştirildi. Özellikle çok şirketli gruplara yönelik geliştirilen özellik sayesinde aynı şirkette ya da grupta olmayan kişilerin dahi grup sohbeti yapabilmesi mümkün. Üstelik kişiler arasında da yine aynı şekilde görüntülü sohbet dahi yapılabilmesi mümkün durumda.

Tutturulmuş mesaj özelliği geldi  

İŞ dünyasına yönelik sunulan Workplace’te bundan sonraki dönemlerde kişiler önemli mesajları ve ya notları sohbet pencerelerinde üstte tutturabilecek. Böylece önemli mesajları aramaya gerek kalmadan hemen ulaşmak mümkün olacak. Aynı zamanda kişisel ya da grup sohbet ekranlarında kişilerin gönderilen bir mesaja yanıt olarak mesaj göndermesi de artık aktif hale gelmiş durumda. WhatsApp’tan alışkın olduğumuz bu özellik bundan sonraki süreçte Workplace’te de kullanılabilecek.

Durum gösterilebilecek

Yoğun bir çalışma temposunda olan kişilerin Workplace’ten gelen bildirimlerle rahatsız olmaması adına kişiler durumunu “Lütfen rahatsız etmeyin” şeklinde düzenleyebilecek. Böylece aralıksız, bölünmeden işe devam edebilmek mümkün olacak. Üstelik bildirimlerin belirli gün ve saatlere göre aktif hale getirilebilmesi de artık kullanıcıların tercihine bırakılmış durumda.

Grupların önem durumuna göre seçilmesini de kolaylaştıran yeni güncelleme, kişilerin tercihlerine bağlı olarak Workplace’i daha etkin bir şekilde kullanmasını hedefliyor.

Facebook para cezasından kurtulamadı




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ