Facebook’tan üç boyutlu fotoğraf hamlesi - Haberler - indir.com

Facebook’tan üç boyutlu fotoğraf hamlesi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-02 13:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

İlk olarak 2018 yılında karşımıza çıkan bu özellik sadece en az çift kameraya sahip olan telefonlar tarafından erişilebilir durumdaydı fakat artık tek kameralı telefonlara da bu özelliği getiriyor. Teknoloji şirketi Facebook, tek kameralı bir telefona sahip olsanız bile, Facebook uygulamasından zaman çizelgenize 3F fotoğraflar yüklemenize izin verecek. Bu durum karşısında aynı zamanda Facebook'ta 3D özeçekimler çekmek için ön kamerayı kullanabileceğiniz anlamına geliyor. Çift kameralı olan telefonlarda kullanıma sunulan bu özellik artık tek kameralı telefonlarda da rahatlıkla kullanılacak. 

İlk olarak 2018 yılının ekim ayında kullanıma sunulan bu özellik, önce portre modu çekimleri yapabilen iki ya da kamera sahip olan akıllı cep telefonlarına özeldi. Şöyle ki daha önce, 3D fotoğraflarda şık bir paralaks efekti oluşturmak için cep telefonunuzun portre modundan derinlik verilerini kullanılıyordu. Söz konusu bu özellik kullanılmaya devam edilecek fakat tek kameralı telefonlarda portme modu özelliği bulunmadığı için kullanıcıların sorunlu uygulamaya yeni bir özellik daha eklenmesi sağlanacak. 

ABD Milli Gelir İdaresi Facebook’a 9 milyar dolarlık dava açtı!ABD Milli Gelir İdaresi Facebook’a 9 milyar dolarlık dava açtı!

Tek kameralılara 3D fotoğraf özelliği

Popüler platform Facebook'a göre bu yeni, tek kamera tekniği, 3D efekti oluşturmak ve bir herhangi bir görüntünün üç boyutlu yapısını çıkarmak için makine öğrenim sistemini kullanılıyor. 2D fotoğraf katman katman incelenerek fotoğrafın 3D görüntüsü oluşturuluyor. Facebook platformuna getirilen söz konusu bu özellik şu an bazı tek kameralı akıllı cihazlarda çalışmıyor, yakın zaman içerisinde özelliği tüm telefonlarda sorunsuz bir şekilde çalışacağı dile getiriliyor. 

Bu yeni özellik Facebook'a göre tek kamera tekniği, 3D efekti oluşturmak ve herhangi bir görüntünün üç boyutlu olarak yapısını çıkarmak için makine öğrenimini kullanarak ortaya eşsiz ürünler çıkarıyor. Hatta öyle 2D olan fotoğraf katman katman detaylı bir şekilde incelenerek fotoğrafın 3D görüntüsü sağlanıyor. Yakın zaman içerisinde bu özelliğin tüm kullanıcılara sunulması bekleniyor. 


İlgili uygulamalar
Facebook ses kaydı için kullanıcılarına para ödeyecek!Facebook ses kaydı için kullanıcılarına para ödeyecek!
Facebook Facebook "Creator Studio" mobil cihazlara geldi
Facebook Corona virüsü reklam politikasını değiştiriyorFacebook Corona virüsü reklam politikasını değiştiriyor

PAYLAŞ