Facebook'tan tepki çeken hata! - Haberler - indir.com

Facebook'tan tepki çeken hata!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-15 16:04:18
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Sosyal Medya

Facebook, dünya genelinde gerçekleşen olaylara dair farklı özellikleri ile ön plana çıkarken yaşanan deprem sonrasında Facebook’taki durum tepki çekti.

Dünya genelinde yaşanan deprem ve benzer afetlerde kullanıcıya yönelik mesajlar ve özellikleri kullanıma açarak sorumluluk alan Facebook, son deprem sonrasında algoritmadaki bir sorun nedeniyle deprem mağdurlarının sayfasında balonlar yayınladı.

Facebook hisseleri %20'den fazla değer kaybettiFacebook hisseleri %20'den fazla değer kaybetti

İnternet yokken yakın çevrenizle iletişim kurmanızı sağlayan uygulama: Bridgefy

Facebook’tan balonlu deprem vurgusu

Endonezya’da gerçekleşen ve 6.9 büyüklüğünde olan deprem sonrasında yaşamını yitiren kişi sayısı 260 olurken, bu durum ülke gündeminde büyük yer tuttu. Dünya genelinde dikkat çeken afet nedeniyle mesajlar gönderilerek ülke yöneticilerine ve halkına destek sağlanırken Facebook’un bu olayda balonlar göndermesi üzüntülü kişilerin tepkisini arttırdı.

Algoritmada karışıklık oldu!

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalarda Facebook’un algoritma sorunu yaşadığı ve “selamat” kelimesinin kullanılması nedeniyle de sistemin balonları ekrana gönderdiği söylendi. Selamat kelimesinin tebrik anlamı da taşıması bu karışıklığa yol açarken bu durum oldukça amatör olarak değerlendirildi.

Özür gecikmedi

Facebook’ta gerçekleşen bu durum sonrasında ilgili özellik hemen geri çekildi. Facebook konuyla ilgili resmi bir açıklama yaptı ve yaşanan durumdan dolayı özür diledi.

Facebook'un güncel kullanıcı sayısı açıklandı
 


İlgili uygulamalar
Facebook'a eklenen beğen butonundaki uçak emojisinin anlamı ne?Facebook'a eklenen beğen butonundaki uçak emojisinin anlamı ne?
Facebook'un Yeni Projesi; Banka HesaplarıFacebook'un Yeni Projesi; Banka Hesapları
Facebook'ta ve Instagram'da ne kadar vakit geçirdiğinizi hiç merak ettiniz mi?Facebook'ta ve Instagram'da ne kadar vakit geçirdiğinizi hiç merak ettiniz mi?

Facebook Videosu Nasıl İndirilir


PAYLAŞ