Facebook'tan sonra sıra Gmail'de! - Haberler - indir.com

Facebook'tan sonra sıra Gmail'de!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-07-11 14:35:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Uygulama

Geçtiğimiz İlkbahar aylarından beri, Facebook'un imza attığı Cambridge Analytica skandalı konuşuluyor. Zaman zaman konuya dair gelişmeler hala gündeme gelebiliyor ve bu durum dolayısıyla Facebook'un başı ciddi derecede ağrıdı. Henüz Facebook veri skandalının üzerinden pek fazla zaman geçmemişken ve konu tamamen kapanmamışken, şimdi de Gmail'in adı bir veri skandalı ile anılabilir. Bilindiği üzere Gmail Google'a bağlı ve en çok tercih edilen mail uygulaması olarak karşımıza çıkıyor. Milyonlarca kullanıcısı olan Gmail için ortaya atılan iddiaya göre, Apple ve Google gibi şirketler kişilerin maillerini üçüncü taraflarla paylaşıyor.

Gmail'in, kişilerin e-maillerini üçüncü taraflarla paylaştığı iddiası, muhafazakar cumhuriyetçi bir parti olarak bilinen House Republicans tarafından ortaya atıldı. Bu iddiaya göre, Apple ve Google gibi büyük şirketler, e-mailleri üçüncü taraflarla paylaşıyor. İddia ilk olarak Google'ın kurucusu Larry Page üzerinden şekillendi. Larry Page'in, kişilerin e-maillerini üçüncü taraf kişilere açtığı söylendi. Sonra aynı iddiayla Apple'ın CEO'su Tim Cook da suçlandı. Tim Cook bu iddia üzerine House Republicans yetkilileri ile buluşarak iddiaları yerinde inceledi.

House Republicans parti yetkilileri, Googe'ın kurucusu Lary Page'e bir mektup gönderdi. Mektup içeriğinde, kullanıcıların gizliliği ve güvenliğini önce kılmak amacıyla, Google'ın Gmail'de yapacağı düzenleme hakkında bazı sorular soruldu. Bununla birlikte teknoloji devi Google'ın, üçüncü şahıslarla kullanıcılarının hangi bilgilerini paylaştıklarının ve e-posta bilgilerinin ne düzeyde görüntülenebildiğinin bilgisi istendi. Bununla birlikte pek çok soruya da cevap arandığı ve Google'ın da bu anlamda yetkilileri ikna edecek cevaplara, yetkililerinin karşısına çıkması bekleniyor. Facebook'un başlattığı veri skandalı olaylarıyla, yaşanan durumlara bakılırsa daha çok şirketin uğraşacağı görülüyor.





PAYLAŞ