Facebook'tan Sıkılanlara 8 Alternatif - Haberler - indir.com

Facebook'tan Sıkılanlara 8 Alternatif

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-26 14:55:34
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Liste

En son yaşanan veri sızıntısı olaylarından sonra herkes Facebook hesaplarını kapatmak istiyor. Fakat alternatif çok geniş olmadığını düşünen kullanıcılar bu kararı hemen veremiyor. Bizde bugün sizler için başka sosyal medya alternatiflerini derledik ve yazdık. İşte alternatifler;

1- Amino

Reddit ve Tumblr severlerin bulunduğu bu uygulamada genel olarak Nerd içerikler ve toplulukların mevcut olduğunu ifade edelim. Şayet ilginç insanları ve bilgileri seven bir sosyal medya kullanıcısıysanız Amino tamda size göre. Ayrıca 1 milyon kullanıcıya sahip olan Amino, anime ve K-pop gibi uzak doğu popüler kültürüne ilgi duyan kişiler için oldukça eğlenceli.

2- Signal

Son günlerde yaşanan veri sızıntısına karşı oluşmuş bir uygulama olan Signal, kişisel verilerin diğer kullanıcılarla paylaşılmasından hoşlanmayan kullanıcılar için biçilmiş bir kaftan diyebilirim. Signal kullanıcı ismine bile ihtiyaç duymadan sadece telefon numaranız ile kayıt oluşturabiliyorsunuz. Telefon numarasını almaları sizi korkutmasın çünkü konu gizlilik olduğu zaman Signal oldukça güvenilir bir uygulama olarak geçiyor. Cloud sunucuları bile siteye erişemiyor.

3- Twitter

Twitter'ın popülerliğini ve güvenirliliğini herkes biliyor. Ancak bu sitenin de olumlu yanlarını ve güvenilir yanlarını size anlatmak istiyorum. Sahte hesaplardan çok bizzat kişilerin kendi adına açılan Twitter hesabı ile gerek ünlüler olsun gerek siyaset adamları olsun direkt iletişim kurabileceğiniz bir sosyal medya ağı. Üstelik gündemi yakından takip edebileceğiniz bir ortam.

4- Tumblr

Bir zamanlar Tumblr denildiği zaman insanalrın aklına gelen ilk şey popüler aynı zamanda elit sosyal medya sitesi olarak geliyordu. Bu elitliğini korumaya devam eden Tumblr, günümüzde temel olarak sanatsal paylaşımlara dayanan paylaşımlardan oluşmakta. Ayrıva kişisel bir blog olarakta kullanacağınız Tumblr, yaklaşık 136 milyon kullanıcıya sahip.

5- Reddit

Doğru kişiler tarafından bilinçli bir şekilde kullanılırsa Reddit, bilgi anlamında belkide en güçlü web sitelerinin başında yer alıyor. İnsanlar arasında internetin arka sokağı olarak tanımlanan Rediit, neredeyse deep web denilen olguya yakın bir oluşum. Dünya üzerinde aklınıza gelebilecek her konuyu mutlaka araştıran ve insanların bu konular üstünde bilgiler paylaştığı son derece güvenilir bir sosyal medya platformu.

 

6- Raftr

İçerik olarak Reddit'e benzeyen Raftr, ona nazaran kullanımı daha kolay ve sadelik anlamında Facebook'a yakın bir adres. Eski Yahoo Başkanı Sue Decker tarafından kurulan bu site Facebook'taki sayfa ve gruplara benziyor.

7- NextDoor

Diğer sosyal medya platformlarından biraz farklı olan NextDoor, insanları birleştirmek için önce mahalleden başlıyor. Konumunuzu kullanarak size topluluk önerilerinde bulunan uygulama, sizin tercihinize bırakarak alanı genişletiyor.

8- Vero

Facebook'a rakip olarak ortaya çıkan Vera, Facebook'a benzeyen bir tasarımı ile ona muhalefet olmak için oluşturulmuş. Şayet erişimle ilgili sıkıntılarını çözerse ve doğru adımlar atarsa Facebook'un yerini alacak olan bir uygulama diyebilirim. Fakat şu an kullanıcı sayısı çok az olmakla beraber gayet güvenle kullanabileceğiniz bir sosyal medya ağı diyebilirim.





PAYLAŞ