Facebook'tan kullanıcıların uzaktan birbirleriyle müzik yapmasını sağlayan yeni uygulama - Haberler - indir.com

Facebook'tan kullanıcıların uzaktan birbirleriyle müzik yapmasını sağlayan yeni uygulama

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-29 11:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Sosyal medya devi Facebook, geliştirmelerine ve yeni özellikler sunmaya devam ediyor. Facebook’un kendi araştırma geliştirme ekibi olan NPE Team, yeni bir uygulama olan Collab’ı duyurdu. Bu uygulama ile insanların birbirleriyle farklı noktalarda olsa bile müzik yapmalarına olanak sağlayacak. Özellikle yaşanan koronavirüs salgını sebebi ile evlerimizde çok daha fazla vakitler geçirmeye başladık. Kullanıcıların evlerde tercih ettiği aktiviteler arasında müzik, oyun ve film/dizi izlemek oluyor. Bazı kişiler sadece müzik dinlemek yerine müzik yeteneklerini de geliştirmeyi tercih ediyorlar.

Sosyal medya devi Facebook ise iç araştırma ve geliştirme ekibi NPE Team tarafından geçtiğimiz günlerde yayınlamış oldukları grup arama uygulaması CatchUp sonrasında şimdi de kişilerin birlikte müzik yapabilecekleri Collab’ı duyurdu.

Facebook Temmuz ayında kapasitesini düşürerek ofislere dönüyorFacebook Temmuz ayında kapasitesini düşürerek ofislere dönüyor

Collab ile uzaktan müzik yapılabilecek

Collab uygulaması ile beraber şirket bir kez daha video içeriklere odaklanmış oluyor. Bu uygulama ile başkalarının yaptığı müzikleri dinleyebiliyorsunuz. Başkaları ile beraber videolar oluşturabiliyor veya videoları birbirlerine ekleyebiliyorsunuz. Uygulamadaki bazı özellikleri TikTok’un düet özelliği olarak hatırlanabiliyor. Şuan için Collab sadece orijinal müzik videoları yapmayı destekliyor. Bu detay ise uygulamayı rakiplerinden ayırmış oluyor. TikTok, Dubsmash gibi uygulamalarda uygulama içerisinde yer alan müziklerden seçimler yapılarak kullanmak gerekiyordu.

Diğer yandan bu uygulama ne kadar müzik temelli olursak olsun, kullanmak için müzik yeteneğinizin olmasına gerek olmuyor. Oldukça basit şeyler ile katılım sağlamanız oldukça kolay oluyor. Sadece ufak ritim tutturmalar ile bile uygulamayı kullanmak mümkün oluyor. Collab videoları sadece 15 saniyelik desteğin olduğunu söyleyelim. Sonuç itibariyle bu platform profesyonel bir müzik platformu olmak yerine kullanıcıların vakit geçirebileceği basit bir eğlenceli müzik platformu olarak tasarlandı.

Kullanıcılar Collab ile oluşturmuş oldukları müzikleri diğerlerinin izlemesi için paylaşabiliyor. Ancak müzik düzenlenemezken, videonun düzenlenebileceğini belirtelim.


Facebook Workplace için video konferans özelliğini kullanıma sunduFacebook Workplace için video konferans özelliğini kullanıma sundu
12 milyon Facebook kullanıcısının kişisel verileri sızdırıldı12 milyon Facebook kullanıcısının kişisel verileri sızdırıldı

PAYLAŞ