Facebook'tan Korkutan Hamle : Kendi Kendine Öğrenen Robot - Haberler - indir.com

Facebook'tan Korkutan Hamle : Kendi Kendine Öğrenen Robot

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-20 22:02:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Facebook robot teknolojilerinde büyük bir adım atarak, dünya da ilk kez kendi kendine öğrenmeye yeteneğine sahip olan robotu üretmek için hazırlandıklarını açıkladı!

Dünyanın en büyük sosyal ağı olan Facebook uzun bir süredir, platformdaki kullanıcılarını zararlı içeriklerden korumak için çeşitli çalışmalar yürütüyor. Bu sorunların önüne geçebilmek için yapay zeka ve makine öğretisinden yararlanmaya çalışan Facebook ile ilgili olarak bazı kaynaklar tarafından üzerinde çalıştığı bu teknolojilerin bedene sahip olacağı hakkında ayrıntılar paylaşıldı. Bu bilgilere göre şirketin bir Facebook Robot modeli üzerinde çalışmalara başladığı hakkında çarpıcı açıklamalar yer alıyor.

Elon Musk'a Göre Yapay Zeka Büyük Bir TehlikeElon Musk'a Göre Yapay Zeka Büyük Bir Tehlike

Facebook Yapay Zeka Araştırma birimindeki araştırmacılar tarafından yayınlanan bir blog yazısında yer alan bilgilere göre, geliştirilmekte olan Facebook Robotları ham verilerden yararlanarak öğrenme yeteneğine sahip. Bu sayede robotlar görevleri için kendilerini otomatik olarak yeniden programlayabiliyorlar ve gereken bilgileri de kendi kendilerine öğrenebiliyorlar. Yapay zeka araştırma birimi şuanda bu robotlar için bir çalışma yürüttüklerini vurguladı.

Facebook, içerikten sorumlu yeni bir yapay zeka geliştirdi

Facebook Robotu Nasıl Çalışacak?

Facebook robot modeli, ilk açıldığı anda tamamen sıfırdan, hiçbir şey bilmeden çalışmaya başlıyor. Ardından ileri, geri, sağa ve sola doğru hareket etmeyi öğrenen robot kendi öğrenme algoritmalarını kendileri geliştirmeye başlayarak öğrenmeye başlayacaklar. İlk gelişim evresinde robotların meraklı hali aktif olacak.

Intel ve Facebook, yapay zeka için birleşti

Meraklı özelliğin  aktif olması, robotun daha hızlı öğrenme ve görevlerini daha hızlı gerçekleştirerek yeni görevlerine de daha hızlı ve adaptasyon sorunu yaşamadan adapte olmasını sağlayacak bir etkiye sahip. Facebook’un yeni geliştirmekte olduğu bu robotu, diğer robotlardan ayıran özellik olan merak özelliği aynı zamanda görsel ve dokunsal tepkilerinin de etkileşimlerini birleştirebilecek. Bu durumda robot teknolojilerinde kat edilen ileri düzey bir adım olarak karşımıza çıkıyor. Bu özellik sayesinde gelecekte üretilecek robotların işlevselliği de arttırılabilir ve öğrenme özellikleri daha geliştirilebilir olacak.

Facebook Yapay Zeka Araştırma Ekibi, robotların insanlardan bağımsız bir şekilde etkileşime girerek öğrenebilecek yapıda olmaları için birçok duyudan veri toplayabilen robotlara ihtiyaç olduğunu vurguladı. Bu alanda farklı çalışmalara da imza atması ön görülen Facebook ise, gelecekteki robot geliştirmeleri hakkında çok fazla bilgi paylaşmıyor.


İlgili uygulamalar
Facebook Yapay Zekayı Değiştiriyor!Facebook Yapay Zekayı Değiştiriyor!
Facebook yapay zekaya etik değerleri ekleyecekFacebook yapay zekaya etik değerleri ekleyecek

PAYLAŞ