Facebook'tan iOS 14 kullanıcıları için yeni giriş sistemi - Haberler - indir.com

Facebook'tan iOS 14 kullanıcıları için yeni giriş sistemi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-25 18:01:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Sosyal medya platformu Facebook, iOS 14 kullanıcılarına yönelik Sınırlı Mod ismine sahip yeni bir giriş sistemi sunuyor. Şirketin bu yeni giriş sisteminin sunma sebebi olarak ise Apple’ın iOS 14 ile beraber yeni veri takibi politikası oluyor. Apple’ın en yeni ve popüler işletim sistemi sürümü olan iOS 14’te kullanıcılara yönelik verilerin gizliliği ve takibi noktasında önemli bir yenilik gelmişti. Apple’ın getirmiş olduğu bu özellik ile beraber kullanıcılarının uygulama geliştiricilerle paylaştığı verilerden haberdar olmak istedi. Ayrıca şirket, uygulama geliştiricilere de uygulama politikalarını yapılan bu yeniliklere göre güncelleme süresi sunmuştu. Apple’ın bu değişikliğinden memnun olmayan uygulamalar da oldu. Bunlardan birisi de sosyal medya devi Facebook oldu. Ancak Facebook ise bu problemi bir yol ile çözmeyi başardı.

Facebook’tan iOS 14’e özel yeni giriş sistemi

Google ve Facebook rekabeti azaltacak bir anlaşmamı yapıyor?Google ve Facebook rekabeti azaltacak bir anlaşmamı yapıyor?

Facebook, platformundaki hedef bazlı reklamların küçük işletmeler için oldukça önemli olduğunu söylüyor. Apple’ın bu hamlesinin küçük işletmelere zarar verdiğini belirtse de Apple, bu durumu kabul etmiyor. Facebook ise bu sorunu getirdiği yeni giriş sistemi ile çözmeyi başardı. Facebook’un bu yeni giriş sistemi, Sınırlı Giriş adına sahip ve Apple’ın veri takibi politikasının etrafından dolanıyor diyebiliriz. Şirket kullanıcılara iki giriş sunuyor, klasik giriş modu ve sınırlı giriş modu. Klasik giriş modu bildiğimiz giriş olurken, Sınırlı giriş modu ise kullanıcıların uygulamanın farklı bir sürümüne erişmesini sağlıyor. Bu mod ile yapılan girişlerde sadece ad, profil fotoğrafı ve e-posta paylaşılacağı belirtiliyor. Facebook bu hamle ile hem Apple’ın kurallarına uymuş hemde geliştiricilerin veri toplamasına izin vermiş oldu.

Bakalım Facebook’un yaptığı hamle sonrasında kullanıcı gizliliğinde yaşanan problemler ile beraber bu duruma yönelik nasıl bir geri dönüş olacak göreceğiz. Şuan için güncellemenin iOS için geçerli olduğunu belirtelim.  


İlgili uygulamalar
Facebook'un yeni yapay zeka teknolojisi Covid-19 haslarının durumunu belirleyebilecekFacebook'un yeni yapay zeka teknolojisi Covid-19 haslarının durumunu belirleyebilecek
Facebook medya yasasına uymak için Türkiye Elçisini mi atayacak?Facebook medya yasasına uymak için Türkiye Elçisini mi atayacak?

PAYLAŞ