Facebook'tan iOS 14 hakkında çarpıcı açıklamalar - Haberler - indir.com

Facebook'tan iOS 14 hakkında çarpıcı açıklamalar

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-03 22:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en büyük sosyal medya platformu olan Facebook’un 2.çeyrek mali rapor toplantısında konuşan Facebook CFO’su David Wehner, iOS 14 sürümünün kullanıcı hedeflenme yeteneklerini kısıtlayacağını ve reklam gelirlerinde ise düşüşe sebep olacağını ifade etti. Apple’ın mobil işletim sürümü olan iOS’un en güncel sürümü olarak karşımıza çıkacak olan iOS 14’te kullanıcılara birçok yeni özellik haricinde yeni gizlilik ve güvenlik seçenekleri ile de karşımıza çıkıyor. Buna göre bu gizlilik seçenekleri sadece kullanıcı deneyimini değil, teknoloji devlerinin gelirlerini de etkileyecek.

Facebook’un 2020 2.çeyrek mali raporlarını açıklamış olduğu toplantıda söz konusu özellikler hakkında Facebook CFO’su David Wehner, iOS 14’ün gizlilik seçeneklerinin Facebook kullanıcı hedeflemesi, reklam verimliliğini ölçme ve geliştirme yeteneklerinde gerileme yaşayacağını belirtti.

iOS 14 3. Beta güncellemesi yayımlandıiOS 14 3. Beta güncellemesi yayımlandı

iOS 14 Facebook gelirlerini düşürecek

“Hala bu değişikliklerin bizi ve sektörün geri kalanını nasıl etkileyeceğini anlamaya çalışıyoruz.” Şeklinde açıklama yapan Wehner, bu kapsamda uygulama geliştiricilerinin ve işletmelerin Facebook veya diğer platformlardaki reklamları kullanarak büyümelerinin zorlayacağını öngörebildiklerini ifade etti. Wehner’e göre iOS 14’ün yayınlanmasıyla beraber 2020 4.çeyrekte reklam gelirlerindeki düşüş daha açık bir şekilde belli olacak.

Facebook, Google veya diğer reklam servisleri, kullanıcıların ilgi alanlarını ve ihtiyaçlarını daha doğru bir şekilde test ederek en uygun reklamı göstebilmek için kullanıcıları sürekli takip ediyor ve verileri topluyor. iOS 14 tarafında ise kullanıcılar bir uygulamayı ilk kez açtıklarında onlara uygulama veya web sitelerin onları takip etmesini isteyip istemediğini soracak.


iOS 14 Beta 3 ile iPhone 12 özelliği ortaya çıktıiOS 14 Beta 3 ile iPhone 12 özelliği ortaya çıktı
iOS 14 özelliği kullanıcı Instagram'da kameraya eriştiğini tespit edildiiOS 14 özelliği kullanıcı Instagram'da kameraya eriştiğini tespit edildi

PAYLAŞ