Facebook’tan İçerik Üreticilerine Dev Yatırım! - Haberler - indir.com

Facebook’tan İçerik Üreticilerine Dev Yatırım!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-15 16:00:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Sosyal Medya

Facebook içerik üreticilerini sistemde tutmak adına yeni bir bonus programı duyurdu. Facebook kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg tarafından yapılan açıklamalarda mevcut proje ile ilgili detaylar aktarıldı.

Sosyal ağlar arasında artan rekabet, içerik üreticilerinin hangi sistemi tercih edeceğini çok daha kritik bir hale getirdi. Bu durumun farkında olan Facebook ise yaptığı yeni açıklama ile birlikte içerik üreticileri için dev bir yatırım yapacağını belirtti.

Mevcut açıklama ilk olarak Facebook'un kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg tarafından resmi hesap üzerinden yapıldı. Açıklamalara göre Facebook ve Instagram’da yeni bonus ödüllendirme sistemini kullanacak olan şirket, böylece içerik üreticilerinin daha fazla para kazanmasını sağlayacak. Üstelik açıklamalara göre bu yaz sonu itibarıyla Instagram uygulamasında aktif hale gelecek para kazanma özellikleri aynı zamanda 2022 öncesinde Facebook'ta da aktif olacak.

Rakiplerin Gerisinde Kalmak İstemedi

Mevcut açıklamaların TikTok tarafından yapılan açıklama sonrasında gelmesi ise oldukça manidar. TikTok geçtiğimiz ay içerisinde yaptığı açıklamada, ABD'de bulunan içerik oluşturucular için 200 milyon dolarlık bir fon ayırdığını belirtmişti. Facebook ise yaptığı açıklama ile birlikte 1 milyar dolardan fazla ödeme yapacağını taahhüt etti. Bu bakımdan rakamı daha da arttırarak en yakın rakibi TikTok’a karşı bir güç gösterisi de yapmak isteyen Mark Zuckerberg, Facebook ve Instagram’daki içerik üreticileri tarafından da desteklendi. 

Yeni Program Neler Sunuyor?

Yapılan açıklamaya göre Facebook'ta yıldız sistemi aracılığıyla içerik oluşturucular bonus ödemeler alacak. Video yayınlayan ya da canlı bir şekilde oyun oynayan içerik oluşturucular, kazandıkları yıldızlar üzerinden belirli oranlarda bonus almaya hak kazanacak.

Instagram cephesinde ise IGTV reklamlarını etkinleştirme gibi içerik oluşturucular tarafından yapılacak her bir ayrı çalışma, bonus toplanmasını sağlayacak. Instagram Reels videoları yayınlamak ya da Instagram Live üzerinden belirli kilometre taşlarını geçmek bonus kazanabilecek diğer seçenekler olacak.

Facebook ve Instagram için bu girişim oldukça önemli. Rakipleri çok önceden içerik oluşturucuları için cömert davranmaya başlamıştı. Snapchat, kısa biçimli video ürünü Spotlight'ta en popüler videolara her gün 1 milyon dolar dağıtıyor. YouTube'un, YouTube Shorts için 100 milyon dolarlık ayrı bir fonu var. Bu bakımdan yeni programla içerik oluşturucularını bünyesinde tutmak isteyen Facebook, bunu başaramazsa güç kaybedebilir.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ