Facebook'tan Covid_19'la ilgili yalan haberlere karşı yeni hamle - Haberler - indir.com

Facebook'tan Covid_19'la ilgili yalan haberlere karşı yeni hamle

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-04 20:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Facebook, gelecek haftadan itibaren uygulanmaya başlanacak olan COVUD-19 aşılarından önce yanlış bilgi verilmesi ile ilgili politikaları üzerinde bir düzenleme yaptı. Teknoloji devi, COVUD-19 aşıları hakkında verilen yanlış bilgilerin platformdan kaldıracağının bilgisini verdi. 

İnternet mecralarında birbirinden farklı birçok bilginin olduğu ve maalesef ki bu bilgilerin doğrulundan çoğu zaman emin olamadığımız noktalar bulunuyor. Özellikle de Facebook gibi dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından herkesin bilgi paylaşma kısıtlamasının neredeyse ortadan kalktığını göz önünde bulundurursak yaşanan bilgi kirliliğinin önüne geçmek oldukça çok gibi gözüküyor. 

Facebook Türk bir yazılım geliştiricisine dava açtıFacebook Türk bir yazılım geliştiricisine dava açtı

Yanlış olmasına rağmen insanlar bu tarz platformlarda birçok kişi tarafından paylaşılmış olan içeriklerin doğrulu payı olabileceğine inanıyor. Facebook, bu tarz durumların önüne kesmek için yanlış bilgi verilmesine dair politikaları üzerinde yeniden bir çalışma yaparak düzenlemeye gitti. Gelecek hafta içerisinde başlayacak olan COVID-19 hakkındaki yalan ve/veya yanlış bilgiler, platformdan kaldırılacak.

Yanlış COVID-19 bilgileri silinecek

Hem Facebook hem de Instagram platformlarında bu zamana kadar COVID-19 ile ilgili olan yanlış bilgilerin kaldırıldığını dile getiren şirket, aynı zamanda aşıyla ilgili olarak komplo teorilerini bu tarz bir aşının car olmadığını belirten paylaşımları da sileceği hakkında açıklamada bulundur. Yani COVID-19 aşıları hakkında verilen bu yanlış bilgilerin yanı sıra komplo teorileri veya aşıyı tedaviyi yalanlayan, bu bilgilere karşı ise kişilerinde paylaşımları anında kaldırılacak. Bundan önce de Facebook, Ekim ayından bu yana insanları aşıdan uzaklaştıracak reklamları platformlardan kaldırmış ve bu tarz reklamlarında yasaklanmasını sağlamıştı. 

Şu ana kadar üç adet COVUD-19 aşısı geliştirildiği biliniyor. Bunlar, Pzifer, Moderna ve Astra Zeneca tarafından üretilen ve denemeleri de başarılı olan aşılardır. Yine de böyle ölümcül bir hastalığın aşısına dahi karşı olan bazı gruplar vardır. Bu durumda devletler, sağlık otoriteleri ve sosyal medya platformları insanların doğru bilgiyle öğrenmeleri için çabalıyor. 


Facebook İzmir'e yaklaşık 1 milyon dolarlık deprem desteği yaptıFacebook İzmir'e yaklaşık 1 milyon dolarlık deprem desteği yaptı
Facebook 6 milyon dolarlık bir cezayla karşıyaFacebook 6 milyon dolarlık bir cezayla karşıya
Facebook yeniden Libra ile gündemdeFacebook yeniden Libra ile gündemde

PAYLAŞ