Facebook'tan BlackBerry'e suçlama! - Haberler - indir.com

Facebook'tan BlackBerry'e suçlama!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-07 14:50:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

BBM Enterprise yazılımın ihlale uğradığını ifade eden Facebook, toplamda altı patenti için belirtilmeyen miktarda tazminat talebinde bulundu.

Daha önceden gündemimizde defalarca kez yer alan Facebook ile BlackBerry arasındaki patent tartışmasına bir yenisi daha eklendi. Sosyal medya devi Facebook, telefon üreticisi olan BlackBerry’i 6 patentini ihlal etmesinden ötürü suçlayarak gündemi ayağa kaldırdı. Karşılaştığı problem karşısında sesini herkese duyurmaya çalışan sosyal medya platformu devi Facebook, dava açılmasını istediğini talep etti. BBM Enterprise yazılımın ihlale uğradığını ifade eden Facebook, toplamda altı patenti için belirtilmeyen miktarda tazminat talebinde bulundu.

Facebook yaşadığı olaydan ötürü hakkını arama istiyor.

Bir zamanlar gizlilik ihlali yaptığı için uzun bir süre gündemden düşmeyen Facebook yetkililerin söylediğine göre mobil cihazların görüntü ve ses sunması ile akalı bir alanda patent ihlalinde bulunduğunu ifade etti. Bu iddialar ile yetinmekle kalmayan Facebook, GPS veri yönetimi ve güvenlik konusunda da patent ihlali yapmış durumda.

Peki Facebook mu haklı BlackBerry mi haklı?

2018’in başlarında da Facebook’u şikayet eden BlackBerry, kendi haklarını çiğnediğini ifade etmişti. Telefon üreticisinin iddiasına göre Facebook Messenger, WhastApp ve Instagram’da BlackBerry’ye ait mobil mesajlaşma patentlerini çiğnediğini ifade etmişti. Her iki firmada kendini haklı görüyor. Peki hangi firma haklı ve hangi firma kural ihlali yapmamıştır. Hep birlikte ilerleyen günlerde davaların sonucunu göreceğiz. Bakalım kim haklı çıkacak. Olayın tüm detayları ile birlikte sizlerle paylaşacağız. Takipte kalmaya ve bizi okumaya devam edin.





PAYLAŞ