Facebook'tan bir veri skandalı daha - Haberler - indir.com

Facebook'tan bir veri skandalı daha

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-06-12 17:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Uygulama

Facebook, veri skandalına ilişkin yaşananların ardından kendisini aklamaya çalışırken, her geçen gün yeni bir skandala imza atıyor. Platformun, kullanıcı bilgilerini ABD seçimleri için Cambridge Analytica ile paylaşmasının ardından, Facebook büyük tepkiler aldı ve almaya devam ediyor. Henüz bu olayın üzeri kapanmamışken, yaklaşık 60 tane teknoloji şirketiyle anlaşmalı olarak kullanıcılarının kişisel bilgilerini paylaştığı ortaya çıkan Facebook, şimdi de bu durumla uğraşmaya başladı. Çıkan haberlerden yola çıkarak, Facebook'un bu yeni iddia nedeniyle de başının ağrıyacağı anlaşıldı. Henüz bu olay konusunda Facebook'tan net bir açıklama gelmemişken, platformdan bir veri skandalı geldi.

14 milyon Facebook kullanıcısı verisi kamuya açık olarak paylaşıldı

Facebook, veri skandalları ile hem kullanıcılarının hem de konudan yasal olarak sorumlu kişilerin sabrını fazlasıyla zorluyor. En son New York Times tarafından ortaya çıkarılan 60 teknoloji şirketiyle kullanıcı verilerinin anlaşmalı olarak paylaşıldığı raporu, geçtiğimiz günlerde gündeme geldi. Henüz bu konu çok yeni ve Facebook'un bu anlamda nasıl bir yargı ile karşı karşıya kalacağı merak ediliyordu. Bu durum sonuçlanmadan, Facebook'un 14 milyon kişinin verilerini, kamuya açık bir şekilde paylaşmış olduğu öğrenidli. Facebook, 18 ' 22 Mayıs tarihleri arasında yayınlanan yazıların, yanlışlıkla paylaşılmış olabileceğini söyledi.

Facebook, bu hatayı fark ettikten 9 gün sonra, yayınlanan gönderileri özel olarak değiştirse de gönderileriniz 9 gün boyunca kamuya açık kaldı. 27 Mayıs'ta fark edilen bu hatanın ardından platformun kullanıcılarına, 'Lütfen yayınlarınızı gözden geçirin' şeklinde bir hata bildirimi gönderildi. Facebook Gizlilik Grevlisi Erin Egan olayın ardından açıklama yaptı ve hatayı fark ettikleri andan itibaren düzelttiklerini dile getirdi ve kullanıcılardan özür dilendi. Fakat art arda gelen bu olaylar, Facebook'un özrünün artık bir anlamı olmamasına neden oluyor.





PAYLAŞ