Facebook'tan 50 Milyon Kullanıcı Hesabı İçin Açıklama Geldi - Haberler - indir.com

Facebook'tan 50 Milyon Kullanıcı Hesabı İçin Açıklama Geldi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-29 17:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Sosyal Medya

En büyük sosyal medya platformu olan Facebook cephesinden 50 milyon kullanıcı hesabını etkileyen önemli bir açıklama yapıldı. Facebook’un yaşamış olduğu güvenlik sıkıntıları sürekli gündeme gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde 50 milyon kullanıcının hesabı bir hack durumu ile karşılaşmıştı. Facebook’un 25 Eylül günü yaşamış olduğu bu sızıntı sonrasında direkt bir şekilde FBI ile iletişime geçtiği biliniyor. Şirket yaşanan bu açıktan sonra 50 milyon kullanıcı hesap bilgilerinin üçüncü taraf kişiler tarafından ele geçirilebilir olduğunu duyurmuştu. Bu duruma önlem olarak ise şirketin 90 milyondan fazla kullanıcının hesabından çıkış yaparak tekrar girmelerini sağladı.

Facebook’tan Açıklama

ABD Başkanı Donald Trump, Google ve Facebook'a savaş açtıABD Başkanı Donald Trump, Google ve Facebook'a savaş açtı

Konu ile alakalı açıklamalarda bulunan şirket CEO’su Mark Zuckerberg tarafında durumun ciddi olduğunun farkında olduklarını ve bu konu üzerinde çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Ayrıca yaşanan bu durumun profil ayarlarında yer alan “Başkasının Gözünden Gör” seçeneğinde yer alan bir açıktan dolayı ortaya çıktığı ifade edildi. Ortaya çıkan bu açığın kullanıcıların giriş yaparken ortaya çıkan kodları gösterdiği ifade edildi. Facebook yetkili isimlerinden olan Guy Rosen ise şuan için bir sorun yaşamadıklarını ve kimsenin şifrelerini değiştirmelerine gerek olmadığını ifade etti.

Facebook ise durumu şu basın açıklaması ile belirtti:

Soruşturmamıza henüz başlamış olmakla birlikte olaydan etkilenen hesapların verilerinin gerçekten ele geçirildiği hakkında şu anlık bir bilgimiz yok. Aynı zamanda verilerin kötüye kullanılıp kullanılmadığını ve hack girişiminin arkasında kim ya da kimler olduğu da henüz keşfetmiş değiliz. Ancak bu soruların cevapları için oldukça sıkı çalışıyoruz. Etkilendiğini düşündüğümüz başka hesapların keşfedilmesi durumunda onların da giriş kodlarının sıfırlanacağını bildirmek isteriz.

Olayla alakalı yeni bir gelişme durumunda açıklama ile bilgilendirileceği ifade edilirken ayrıca Mark Zuckerberg’in hesabının hackleneceği konusu ile bir bağlantının olup olmadığı bilinmiyor.


İlgili uygulamalar
Facebook Hikayeler Tam 300 Milyon Kullanıcı Sayısına EriştiFacebook Hikayeler Tam 300 Milyon Kullanıcı Sayısına Erişti
Facebook Hikayelerde Reklam Dönemi BaşladıFacebook Hikayelerde Reklam Dönemi Başladı

PAYLAŞ